Komputer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy podczas odlaczania akumulatora program, badz ustwienia w kompie od gazu sie kasuja?
I czy po czyms takim powinno sie ustawiac instalacje od nowa?
(instalka II generacji + komp)

Dużo zależy od tego jaki komp i jak ustawiony. Np. Jeśli to jest Lovato i jest ustawiony na autoadaptację to po odłączeniu aku, będzie się przez jakiś czas "uczył" od nowa. Ale powszechnie wiadomo, że autoadaptacja nie działa w nim najlepiej i wyłącza się autoadaptację, a wtedy nie powinien się zresetować. Przynajmniej u mnie tak jest. Z tego co słyszałem (zaznaczam, że to zasłyszana opinia) to Autronic się resetuje.

witam.
Lovato się resetuje i trzeba programować na nowo a Autronik trzyma 48 h pamięć kompa.

A jak jest z Landi Renzo???

Cytat:
2004-10-25 18:52:05, croma1 pisze:
witam. Lovato się resetuje i trzeba programować na nowo a Autronik trzyma 48 h pamięć kompa.

A ja słyszałam, że po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu wystarczy "przygazować" powyżej 2500 obrotów, przytrzymać chwilę i Autronic wczytuje ponownie ustawienia ???????????
Tylko czy to prawda, bo mój gazownik to bałwan - ustawiał i montował gaz przy brudnym filtrze powietrza a później mi wciskał, że auto dużo spala, bo ja zły gaz tankuję.
Pozdrawiam

witam .

Landi-Renzo może na wet miesiąc być odłączone.
pamiętać jednak trzeba zeby przed odpięciem klemy z akumulatora njpierw odpiąć wtyczkę z kompa gazowego.

Cytat:
2004-10-26 18:09:38, Ilona31 pisze:
A ja słyszałam, że po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu wystarczy "przygazować" powyżej 2500 obrotów, przytrzymać chwilę i Autronic wczytuje ponownie ustawienia ??????????? Tylko czy to prawda, bo mój gazownik to bałwan - ustawiał i montował gaz przy brudnym filtrze powietrza a później mi wciskał, że auto dużo spala, bo ja zły gaz tankuję. Pozdrawiam

Nie no tak nie mozna bo najpierw trzeba ustawic sonde na benzynie do 90 stopni

Cytat:
2004-10-26 18:36:51, croma1 pisze:
witam . Landi-Renzo może na wet miesiąc być odłączone. pamiętać jednak trzeba zeby przed odpięciem klemy z akumulatora njpierw odpiąć wtyczkę z kompa gazowego.

A dlaczego nie mozna odlaczac odrazu klem?