Silnikownia muzeum lotnictwa (kraków) wycieczk w niedziele

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wiekszosc z krakowian wie mamy w naszym miescie muzeum lotnictwa w parku awf.ale malo kto wie ze to muzeum posiada swoja wlasna silnikownie.a juz nikt nie wie ze ta silnikownia jest najwieksza tego rodzaju w europie.jako ze moj wydzial wspolpracuje z muzeum mialbym mozliwosc zalatwienia zwiedzania tej silnikowni dla grupy osob wraz z przewodnikiem omawiajacym konstrukcje tych silnikow.ja osobiscie mialem okazje na takiej wycieczce byc i facet tak opowiadal ze spedzilem w muzeum 4 godziny.silniki sa co prawda lotnicze,bo i jakzeby ale wszelkiego rodzaju:rzedowe,w ukladzie V,w ukladzie H,boksery,jednowalowe,dwuwalowe,gwiazdowe itd itd.facet jest niesamowitym specjalista i posiada nieziemska wiedze z tego zakresu,po prostu pracuje tam kilkanascie lat i wie co w muzeum jest.mysle ze taka wycieczka wielu by przyblizyla budowae klasycznego silnika i wiele uzmyslowila.warunkeim jest ze musi byc grupa 8 osobowa.oplaty jak to oplaty w muzeum,przypuszczam ze ok.10-15 zł ale nie wiem dokladnie.na razie chce sie zorientowac czy i ilu byloby chetnych bo nie wiem w ogole czy zawracac profesorowi glowe.wypowiedzcie sie

[ wiadomość edytowana przez: Poochaty dnia 2004-10-25 16:48:29 ]

[ wiadomość edytowana przez: Poochaty dnia 2004-11-01 23:02:57 ]

me of cozzz

A ja jetsem z Warszawy ;( daleko :/

bylem widzialem x razy pojde jeszcze raz
dodam od siebie ze warsztat muzeum zajmuje sie przywracaniem do zycia nie tylko silnikow lotniczych...

Jako ze prezes juz kiedys wspominal mi o muzeum i juz wtedy mnie zainteresowal, to tez sie pisze! tylko zeby mi to nie kolidowalo z uczelnia... bo na zajecia nie pojde...

Hołota(ja) też ma prawo wstępu?

prawo wstepu ma kazdy.wczesniej oczywiscie sie dowiem i jak beda chetni to sie umowimy na jakas sobote zeby wszystkim pasowalo

ja tez ofcoz......

ja bym sie pisal tylko ze dopiero za jakies 3,4 tygodnie...

ja chetnie sie przejde ))

jadę

Zawsze jak jestem w KrK,to odwiedzam to muzeum.......Schizuje mnie szczegolnie taki jeden dzwiek-ciche piiiiiiiiiip-klik......tam jest chyba jakis radar,czy cus......niedlugoo tez bede znoow,z tym,z nie znam terminu Moze Ktos z Was wie,kiedy jest Aukcja Wielkiego Serca w Centrum Manggha???

ja tez wpisuje sie na liste wycieczki !!! jeszcze tam nigdy nie bylem a planuje od dawna sie tam wybrać, a tu taka OKAZJA

Cytat:
2004-10-26 18:51:22, KrauzeR pisze:
ja tez wpisuje sie na liste wycieczki !!! jeszcze tam nigdy nie bylem a planuje od dawna sie tam wybrać, a tu taka OKAZJA

ja jestemlepszy ja mam od domu jakies 3 minutki autem i jestem na terenie muzeum hehe i tez nei bylem:/ jako nei bylo okazji

dobra.panowie sprawa wyglada tak:bylem dzis w muzeum i rozmawialem z panem Hoffmanem.człowiek o niesamowitej otwartosci.zgodzil sie przyjac grupe nawet 7-8 osobowa,malo tego:oprowadzanie z opowiadaniem bedziemy mieć ZA DARMO.jedyne koszty to wstep na teran lotniska (7 zł).jako ze wiekszosc z nas pracuje albo sie uczy umowilem sie na niedziel.facet mowi ze dobrze by bylo w listopadzie bo potem to juz nie wiadomo jak muzeum bedzie otwarte.Proponuje druga niedziele listopada,tj.bodajze 7 listopad.prosze o wpisanie sie konkretnie komu data by odpowiadala i kto w tym terminie pisze sie na taka wycieczke.tylko konkretnie,zeby sie nie okazalo ze sie z gosciem umowie i zostanie nas potem 3.wpisywac sie.7 LISTOPAD NIEDZIELA

Idem

Ew. dla dwóch osób ode mnie, tylko w weekend najlepiej, bo się pracuje - daj tylko wcześniej cynk ile dokładnie kasy trza przygotować i lepiej aby to było na początku miesiąca , bo potem jest zajob i czasu brak...

yaro wszystko jest wyraznie napisane...niedziela,7 listopad to raczej weekend.poza tym nie ma zadne ewentulanie.albo sie decydujemy albo sie nie decydujemy bo musze sie konkretnie umowic z facetem na ilosc osob

no to ja odpadam bo bede wtedy chyba w lodzi

To mnie tez dopisz! Ide!