MotoNews.pl

Jaki akumulator najlepszy do Poldka - dzis mnie zawiódł :-((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Moze doradzicie mi jakiej marki akumulator jest nalepszy do Poldka - 1.5 GLE 93 rok.Dzis rano dotychczasowy akumulator firmy "Jenox"zakrecił trzy razy i zdechł.Szlak mnie trafił bo nie miałem nikogo kto mogl by mi pomoc - ale znalazl sie koles i ruszyla moja "rakieta"Dodam ze samochod stoi na parkingu pod budynkiem i taki numer akumulator mi odwalił.Jak firme wybrac - by byc w miare zadowolonym.moze jest jakas w miare sprawdzona ktora dobrze sprawuje sie w poldkach.

Pomozcie koledzy.

telker - kope lat

TUTAJ znajdziesz wszelkie możliwe propozycje jaki akumulator kupić

DZIEKI - NIE SPOJRZAŁEM .
POZDRAWIAM

To jak już mamy OFFtopa powiedz co sie z Tobą działo widzę że dalej jeździsz poldkiem

Ano tak to już jest ... ja wczoraj też zastałem włączone światło wewnętrzne (22 godziny sobie świeciło) aż lampka była gorąca i niestety pomimo ładowania tydzień temu akumulator wydał ostatnie tchnienie i padł. W związku z tym pytanie - posiadam akumulator (fotka w profilu) START-R 62Ah 480 EN - jakim prądem i przez jaki czas ładować aby optymalnie wykorzystać jego możliwości?

Witaj GDA.Jestem cały i zdrowy. Przeprowadzałem sie i troche to trwało.Musiałem wykończyć mieszkanie i nie mialem czasu sledzic cio sie tutaj dzieje.Ale mysle iz o sie da jakos nadrobic.

Tak nadal jedzie polonezem i na razie krucho by zmienic na cos nowszego - tak wiec reanimuje go jak moge .Nie jest az tak tragicznie ale ten akumulator to mnie do szału doprowadził dzisjaj.
A jak porosilem goscia z parkingu zeby mi pozyczył produ to skur.. powiedzial iz tak mus ie spieszy ze nie moze.Olałem goscia i czekałem na innego. troche kiepsko bo nowa okolica i nowi mieszkancy i zawsze trafi sie taka wsza ze cie oleje i nie pomoże. Ale zlapie sie jeszcze kiedys - jezdzi starym cinguecento.

pozdrawiam.

Cytat:
2004-10-26 09:56:09, telker pisze:
Ale mysle iz o sie da jakos nadrobic.

(...)

A jak porosilem goscia z parkingu zeby mi pozyczył produ to skur.. powiedzial iz tak mus ie spieszy ze nie moze.

No to zapraszam do powrócenia w poczet klubowiczów a wówczas takie problemy będziesz miał z głowy wystarczy jeden telefon z ASSISTANCE klubowego

Siema Telker.
Trza było dryndnąć do mnie to bym podjechał (pamiętasz akcję na trasie W-Z ) Wracaj w nasze szeregi

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Cytat:
2004-10-26 09:39:52, crazy pisze:
W związku z tym pytanie - posiadam akumulator (fotka w profilu) START-R 62Ah 480 EN - jakim prądem i przez jaki czas ładować aby optymalnie wykorzystać jego możliwości?

10 godzin prądem 6.2A, ew 12h 24 min prądem 5A

telker - gdzie teraz mieszkasz?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Pojawił mi sie dość nietypowy problem, ponieważ na plusie na aku miałem kabel od klaksonu i dzis sie poprostu sproszkował, i pod klemą też był ten proszek na biegunie, proszek był koloru białego, mam pytanie czy coś mi sie dzieje z aku, bo jak odkręcałem kleme to się trochę ruszał biegun, jak dokręcałem ja potem to jakby cos trzasneło. Ktoś mi pomoże

Telker: spróbuj najpierw wyczyścić klemy - może po prostu akumulator nie był doładowywany. Jaki stary masz ten akumulator?

Mebig: ten proszek też mi się pojawia i chyba jest to jakiś syf z wewnątrz akumulatora a wydostaje się przez to odpowietrzenie akusia. Wyczyść klemy zawazelinuj i powinno być ok.

Cytat:
2004-10-26 19:12:27, wiciu pisze:
Mebig: ten proszek też mi się pojawia i chyba jest to jakiś syf z wewnątrz akumulatora a wydostaje się przez to odpowietrzenie akusia. Wyczyść klemy zawazelinuj i powinno być ok.

wydostawanie sie płynów ustrojowych z aku na zewnątrz - w dzisiejszych czasach to troche cos nie halo .
Co do klem, kup sobie klemy, coś w tym stylu: klemy , ja mam takie tylko pozłacane ( troche drogie - ale sa super ) i jakoś od już dłuższego czasu nei mam jakichkolwiek problemów z osadzaniem sie jakichkolwiek nieczystości na stylku klema-aku - osobiście naprawde polecam

co do aku : BOSCH Silver - jedyny ( jak dla mnie ) idalny aku , naprawde godny polecenia, testowany we wszelkich możliwych okolicznościach ( łącznie z obroną pracy dyplowowej , i po naładowaniu, przez 14dni stał w depozycie, i nei uległ samorozładowaniu, nic a nic )

Żeby kupić klemy za 70zł musiałbym upaść na łeb,bardziej niż już upadłem
Klema za 7zł tak samo dobrze spełni swoje zadanie,wystarczy ją co jakiś czas potraktować wazelinką.
Co znaczy,że w dzisiejszych czasach wywalanie płynów nie halo?Jeśli jest zbyt duże napięcie ładowania to normalnym jest,że akuś "kipi".Nawet "cudowny" Bosch Silver może kipieć...Swoją drogą akurat o Boschu tyle opinii ilu uzytkowników,nawet pan Rysiu w zaprzyjaźnionym sklepie nie bierze już Bosch'ów bo miał w pip reklamacji .

[ wiadomość edytowana przez: kaovietz dnia 2004-10-26 21:25:43 ]

Hehehe...klemy za 70zł do Poldka - dobre

Cytat:
2004-10-26 21:44:52, Makaveli pisze:

do Poldka ...

Cytat:
2004-10-26 21:46:33, polonezcaro pisze:
do Poldka ...

Ja jutro kupuję posrebrzaną chłodnicę do malucha

Nie no ładowanie jest na poziomie 14-14,5 V wiec sądze ze w normie jest raczej.

Cytat:
2004-10-26 21:44:52, Makaveli pisze:

To jest gadżet dla takich gości co nawet sznurowadła mają "eksluzywne" - po 50zł sztuka. (Są takie sklepy w Warszawce)

Witam ponownie.
Witajcie chlopaki a przedewszystkim GDA . Biały ,Olo i wszyscy których pamietam.Teraz mieszkam na Bielanach a dokładnię koło ulicy Wrzeciono na Parola.Postawili taki nowy blok no i sobie znalazłem tam kawałek pokoju i mieszkam z rodzinka , a i moj poldek znalazł sobie miejsce parkingowe pod blokiem - cieszy sie az czasami nie chce wyjezdzac ( zwłaszcza wczoraj jak mi nie chcial odpalic).A który z was mieszka w tej okolicy bo dobrze było by miec namiar na kogos kto mogłby czasem pomóc.

Pozdrawiam wszystkich .

na Bródno miałem bliżej

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."