Spalanie- Opel Astra Classik 99" r. 1.6 8 V 75 km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jestem szczesliwym posiadaczem Opla Astry Classik kombi z silnikiem 1.6 8 V 75 km niedawno zalozylem instalacje gazowa, chcialbym sie dowiedziec ile mi powinna spalac na gazie? Tankuje przewaznie do pelna ok 37 litrow gazu i robie max 390 km przy w miare spokojnej jezdzie do 110 km/h, gdzie 80% to trasa. Prosze o info na temat spalania, bo nie wiem czy jechac do gazownikow pozdrawiam i czekam Pawel

witam

więc spala ci 9,5 ltr. gazu na 100 kilosów.
jeśli ci spala beny 7,5 ltr to spalanie gazu masz prawidłowe.
pytanie jest jescze ile razu uruchamiasz silnik jak jest zimny bo to ma największy wpływ na większe spalanie bo zimny reduktor powoduje,że do silnika nie dochodzi zbyt dobrze odparowany gaz.
najlepiej sprawdzić dotankowując gaz po przejechaniu np. 100 km. po jednej jeździe samochodem.

chyba że komuś zawór nie odbija

Hmm
Wiec nie wiem juz czy pali mi dobrze czy nie sam nie wiem do konca, co radzice zrobic na moim miejscu benzyny palil mi ok 7 litrow jak tankowalem za 100 zl robilem ok 350-400 km prosze o odp.

nie rozumiem w czym rzecz.. pali Ci mało bo 9 litrów, za 100 km, płacisz 18 PLN.. czego chcieć więcej..

Wiez ja nie nazekam ale zdaje mi sie ze przy takim silniku powinien palic mniej. Ja nie jezdze szybko max 110 km/h samochud nie jest zylowany wiec za te 180 zl powinienem zrobic te 120-130 km najlepiej jak by odpowiedzial na post jakis uzytkownik Astry z takim samym silnikiem.

ja też mam astre 1,6 V8 LPG tyle ze 94r i pali w granicach 9-10l gazu więc chyba powinieneś być zadowolony

[ wiadomość edytowana przez: skwara_27 dnia 2004-10-26 23:56:05 ]

Witam !!!
Również mam Asterkę 1,6 8V 96' . Gazu spala mi w mieście ok. 10 - 11l na 100 km. Trasa to jakieś 7.5 do 9l na 100 km. Twoje spalanie wydaje się prawidłowe, przy obecnej temp. i pogodzie. Latem powinno być trchę lepiej. Chyba, że podniosą ceny gazu

Pozdr

Dzieki za info jestem naprawde wdzieczny. Z tego wynika ze palui mi dobrze a nawet bardzo dobrze jeszcze raz dziekowac pozdrawiam SkWareCki