Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-10-26 17:13:53 Jestem ciekaw waszej opinii.
Jakich używacie? Jaka jest ich skuteczność? Orientacyjna cena? Czas reakcji? Nie orientujecie się czy jest jakaś grupa dyskusyjna na temat antyradarów? |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-10-26 23:08:48 Dobre DeeJay, dobre !! ![]() |
![]() A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2004-10-27 06:18:45 a dla mnie najlepszym antyradarem jest cb ![]() ![]() ![]() ![]() |
Klucho kia cee'd 1.6 crdi Lublin | 2004-10-27 08:15:46 DeeJay zebys tylko czasem nie trafil na fotoradar, wtedy zajac ci nic nie da bo urzadzenie wali 2 zdjecia na sekunde i obaj bedziecie mieli zaproszenia na komende. ja juz jezdze wolno (99/50 300zl 8pkt.) |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2004-10-27 08:28:09 Co do CB Radia to potwierdzam - dobry pomysł i bardzo użyteczny. Taksiarze są wygadani i wszystko dokładnie wiadomo kto i gdzie stoi z suszarką czy tez fotoradarem. Sprzęt bardzo pomocny przy dłuższych, nieznanych trasach jak i często potrafi umilić życie.
Co do antyradaru, lepiej zainwestować w trochę droższy model,ale i pewniejszy. Przy tańszym możesz zwariować w mieście od ilości alarmów a i odległość z jakiej wykryty zostanie radar może być niewystarczająca. UWAGA!!! Antyradar nie wykrywa videoradaru. W tym przypadku prędkość jest pobierana ze wskazań radiowozu. Video nie wysyła fal radiowych, które mógłby wykryć antyradar. Jak już Cię złapią na suszarkę to warto zapytać, ale uprzejmie o legalizację radaru - powinna być nalepka na nim - hologram,ale i warto zapytać o normalny papier. Potrzebne jest też polucjantowi uprawnienie do obsługi radaru czyli kolejny papierek na którym można go przyłapać. Jeżeli jednak będziemy sie wykłócali o te rzeczy to pały moga być równie niemiłe i jak przetrzepią nam auto to się nie wypłacimy. Zastanawiam się jak to jest w przypadku homologacji videoradaru??? Jestem zdecydowanie za kupowaniem i używaniem antyradaru w odpowiedzi na zwiększającą się nieuczciwość stróżów prawa. Stają za zakrętami, latają po szosie, poprostu stają w takich miejscach gdzie kierowca nie ma żadnych szans a nawet stwarzają poważne zagrożenie. Przecież nawet kierowca, który jedzie przepisowo bardzo często i tak hamuje na widok radaru. Stawiane są niezrozumiełe ograniczenia prędkości. Ja niestety padłem ofiarą ekipy radiowozu z Videoradarem z Poznania. Poza terenem zabudowanym postawili znak ograniczenia do 40 km/h gdzie można pomykać lekko 100 km/h i sobie jeździli w kółko za ofiarami. Skończyli pracę, zwinęli znak i pojechali do domku. Videoklipu z moim Espero w rolach głownych nie chciało mi się już oglądać - kara 400 zeta ![]() Jednym słowem nieuczciwośc za nieuczciwość, antyradar TAK (Whistler, Uniden, Rocky Mountain, Cobra). Photo Blocker - PRECZ Z LAKIEREM DO WŁOSÓW nieprzydatnym w Polsce. Podziwiam idiotów, którzy to kupują i jeszcze większych idiotów, którzy psikają nim na czarne tablice ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: the_undertaker dnia 2004-10-27 08:30:32 ] |
Tsunami Ząbki | 2004-10-27 08:38:47 antyradary antyradarami, ja uważam że trzeba jeździć w miare spokojnie - ja sie naoglądałem na własne oczy mięsa na deskach rozdzielczych róznych aut i naprawde utkwiło mi to w głowie, miałem kilka sytuacji "podbramkowych" i po tym co widziałem jeżdżę naprawde ostrożnie - a jak zajade na miejsce 20 minut później to mi sie nic nie stanie...... a jak musze być na czas to wyjeżdżam wcześniej......
Życzę wszystkim użytkownikom dróg dużo zdrówka, rozsądku i spokojnych podróży, no i oczywiście miłych policjantów po drodze a nie KRETYNÓW jak to się często zdaza... |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-10-27 09:35:13
Na zdjęciu będzie nieczytelna rejestracja - nie od żadnego lakieru tylko błota. |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-10-27 10:18:32 Dzięki za udział w dyskusji
Musże się zgodzić z the_undertaker'em, że znaki ograniczające prędkość są ustawiane "na wyrost". Z powodzeniem można by się do nich stosować na oblodzonej nawierzchni. Przyznacie sami, że nasi "struże" sami nie przestrzegają przepisów, za łamanie których z taką surowością karzą. Nie można pod tą kreskę podciągać wszystkich stróżów. Zdarzyło się mi trafić na "poczciwych chłopów". Mam wobec tego jeszcze następujące pytania: Czy wideoradar nagrywający delikwenta na taśmie zapisuje prędkość policyjnego pojazdu? To by się chyba nie trzymało kupy! Dobry adokat puściłby z torbami ten cały "przemysł". Może na podstawie prędkości pojazdu policyjnego i analizy obrazu dokonywany jest pomiar prędkości delikwenta, ale to chyba nieco za skomplikowane gdy oba pojazdy są w stale zmieniającym się wzajemnie ruchu. Jaki sens ma kupowanie antyradaru który szczyci się że odbiera fale z kąta 360° (dookoła) skoro mocuje się go przy przedniej szybie tak, że 180° jest praktycznie zasłonięte. Z drugiej strony jeśłi jakikolwiek sygnał dojdzie do niego z tyłu to dzięki jego odbiciu antyradar powinien go wykryć. Czy są w sprzedaży antyradary powiedzmy 2-u częściowe? Tak by można było nadajnik umieścić w jednym m-cu a odbiornik w innym (np w kieszeni)? |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2004-10-27 11:01:04 Tutaj troszkę więcej o videoradarach (prosta do znalezienia strona):
http://www.republika.pl/wykrywacze_serwis/rad/provida.htm Zasada działania taka jak wspominałem. Są droższe antyradary, których czujniki montuje się na przedniej i tylnej szybie a odbiornik jest schowany. Łamanie przepisów ruchu drogowego przez policjantów to już temat rzeka, którego chyba nie ma sensu tutaj poruszać. Prawdopodobnie większość z nas kierowców i "forumowiczów" miała do czynienie z przykładami "inteligentnego" zachowania radiowozu jak i samych polucjantów. |
![]() rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2004-10-27 19:12:15 Ja mam 3 pytania: jak Policja może znależć zntyradar w aucie? Czy mogą wykryć jakimś urządzeniem pracujący antyradar? Ile kosztuje przyłapanie na posiadaniu fotoradaru? |
piotr-ek | 2004-10-27 20:41:16 Wolno wozić w aucie antyradar, ale nie może on być gotowy do użytku (czyli zwykle podłączony do prądu). Wystarczy odłączyć, do schowka i po sprawie. |
![]() Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2004-10-27 21:08:21 Jedno zasadnicze pytanie - działa na fotoradary czy nie? |
![]() rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2004-10-27 21:17:56
hm...musialbys trafic na kogos bardzo inteligentnego... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-10-27 23:41:39 Coś mi sie wydaje, że policja karze za antyradar będący w gotowości do użycia. A za taki uznaje się leżący w schowku. Oczywiście można się sądzić, ale...
Co do fotoradarów - zawsze są one ostawione pod kątem bodajże 12 stopni do osi jezni. zatem fotoradar może być ukryty za ścianą domu. Gdy wjedziesz w jego pole działania nie ma szans na skuteczne działanie, zatem prawdopodobnie antyradar nie pomoże! |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2004-10-27 23:57:22 Ja słyszałem, że antyradaru mieć w samochodzie w ogóle nie można. Chyba , że uszkodzony i niesprawny. Co to znaczy , że jest ale nie podłączony ? W zasadzie najnormalniej jest gotowy do użytkowania jeśli jest sprawny.
Glina wyjadacz pozna, które auto ma antyradar po samym zachowaniu samochodu w trakcie pomiaru. Dokładniej radiowóz jest z lekka zabunkrowany, a kierowca wie , że stoją paredziesiąt-set metrów przed. Żaden samochód tak bez powodu nie daje po heblach na prostej. Jeśli jakimś sposobem policja znajdzie antyradar to jest pewna jego komfiskata i kiedyś było kolegium na dzień dobry. Co do kata działania antyradaru to minimalka 180*, w full wypasie 360*. |