Dziwne poszerzenia na oś...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. Na hodze dorwałem ogłoszenie o sprzedazy paru części i teraz moje pytania dotyczące zawieszenia. Dystanse nie są tak jak przewaznie zakładane za bębnem tuż przed kołem, tylko pomiędzy tarcze kotwiczną a cały bęben. i przykręcane tymi 4 śrubami którymi normalnie sie przykręca tuleje w której sa łożyska. I tak mysle czy to jest ok itp. Z przodu natomiast z tego co rozmawiałem to wachacze (!!!) są poszerzane i to tyle. Takie info dostałem od sprzedającego. Za 200zł dostaje wszytskie seryjne amorki, resor prawie nówke (nie klepany) wachacze, sprężyny. Ma tez klatke do spzredania, standardową, skręcaną, za 300zł. Opłaca to sie kupować??

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-10-27 14:22:40 ]

klatke jak dobrze wykonana to moze tak ale te dystanse to ja dziekuje. a swoja droga ciekawe jak przegub zalozysz do tego

Chcesz fotke?? Tam jest wszystko pokazane. On nie jest od strony przegubu!! Jest jakoś od drugiej strony, zaraz dokładnie wszystko przestudiuje, jezeli ktos ma serva to moge podeslac fotki zeby wstawil tutaj bo mam.

To jest niegłupie bo łożysko nie dostaje tak po dupie jak przy normalnych dystansach. Wrzuć fotke.

noi dobra ale odsuwasz od wachacza beben to odsuwasz tez piaste i odsuwasz tez krotki kawalek polosi to jak go teraz polaczyc z dluga pol osia. jak glupoty pisze to poprawcie.

pewnie wystarczy między przegub i zeliwko wstawić kolejny dystans, uciety chociażby ze starego przegubu... piszę na czuja bo nei widziałem fotek... jak błądzę to poprawcie...

Dokładnie. Tam trzeba wstawić drugi dystans i będzie wszystko gites. To jest naprawdę niezły pomysł. Musze pomyśleć nad tym

ok chłopaki to zaraz zarzuce fotki do mojego profilu i obejrzycie oka?? I powiedzcie mi jeszcze o co loko z tym poszerzonym przednim wachaczem??
Oki juz jest, 3 i 4 fotka w profilu

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-10-27 18:05:25 ]

To piasta to siegnie?

Piasta sięgnie bo normalnie jest wpuszczona sporo w wachacz. Co do przodu to się nie wypowiem bo nie mam pojecia, ale to raczej trzeba i resor dłuższy założyć.

z tymi wahaczami przednimi możę być taki problem, że bez dłuższego pióra z uszami możesz nie ustawić kątów

Ale tył kurde daje do myślenia... jakieś aluminiowe "dystanse" wytoczyś z otworkami o dać dłuższe śrudy łączące tarcz kotwiczną z wachaczem...
Ktoś na tym jeździł? A ten gość czemu sprzedaje?

a masz inna fotke tego przedniego poszerzenia??
moze z innego konta albo od dołu byś strzelił...
bo za taki sposób na poszerzenie browar ci sie należy...
mój mail znasz...

[ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-10-28 07:08:12 ]

Cytat:
2004-10-28 00:36:31, Sajmon pisze:
...
Ktoś na tym jeździł?
...

po stanie zanieczyszczenia widać ze "ktos" jeździ....

Cytat:
2004-10-28 00:28:17, widynek pisze:
z tymi wahaczami przednimi możę być taki problem, że bez dłuższego pióra z uszami możesz nie ustawić kątów

wybacz ze zabieram głos, bo mam male doswiadczenia, ale zwróc uwagę ze zwrotnica ma przyspawaną pozioma poprzeczke, w kształcie ucha jakie standardowo wchodzi na pióro, podejrzewam ze i wahacz (górny) jest o tyle samo przedłuzony...
wiec resor duższy nie bedzie potrzebnu... taka moja opinia...

na hodze typ sprzedaje calego malara po kjs. Za cale zawieszenie (seryjne amorki, wachacze itp itd) chce 200zł, za klatke 300zł, skręcane i standardowa, powiedzial ze jezeli wezme klatke i zawieche to daje mi cala bude (z poszerzeniami) jedynie silnik i skrzynie wyjmuje i oddaje mi to za 500pln. Jeden problem to to ze 300km mam do niego :/ Ale wysylka klatki okolo 40-50pln ale to i tak za duzo bo razem wyjdzie ze 350pln za sama klatke a mysle ze za 250zl moze bym jakas wychaczyl orientujecie sie czy na slomczynie bym cos dostal?? Malar jeździł normalnie w kjs wiec wszystko powinno działać A typ sprzedaje bo juz sie w to nie bawi, gadalem z nim z 15 minut przez telefon, ogolnie przyjemny czlowiek Niestety innych fotek nie mam, mam tylko 3 inne ale to klatki. Za calego malexa tak jak stoi chce 1200zł, silnik 700zł, zawicha 200 i klatka 300. Oplaca sie czy nie? Moge poprosic o wiecej fotek ale watpie czy podesle ten gosc

Cytat:
2004-10-28 07:32:46, sFiatowiec pisze:
[..]zwróc uwagę ze zwrotnica ma przyspawaną pozioma poprzeczke, w kształcie ucha jakie standardowo wchodzi na pióro, podejrzewam ze i wahacz (górny) jest o tyle samo przedłuzony... wiec resor duższy nie bedzie potrzebnu... taka moja opinia...

Rzeczywiście!! Szczerze mówiąc nie przyglądałem się tym fotkom, ale teraz widzę, że ucho zwrotnicy jest przesunięte bliżej środka pojazdu