Przełączanie benzyna gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem jest taki ze w trakcie jazdy w momencie przełączania strasznie szarpie. jedno porzadne szarpniecie a potem juz wszystko ok. jeżeli przegazuję go na jałowym biegu to jest ok. czy mozna to jakos wyregulowac???milem kiedys uno z taka samą instalacją i tam nawet nie było czuć momentu przełączenia.z góry dzięki za porady.
golf mk3 1,4 92 jednopunkt

mialem ten sam problem to jest wina insatlacji a dokladniej to przelacznika który przelacza z bezyny na gaz, silniki z wtryskiem powinny miec nie zwykly przekaznik tylko emulator wtryskiwaczy ale gazownicy ze wzgledów oszczednosciowych wkladaja zwykla przekaznik, to jest twoja przyczyna i to na 100% jezeli montowales teraz gaz to jedz do gazowników i powiedz ze maja ci wymienic na emulator wtryskiwaczy, jest to taka mala kostka podpieta do instalacji elektrycznej i na niej sie ustawia, ten emulator ma za zadanie podawac przez jakis czas paliwo i gaz jednoczesnie, pozdrawiam

Cytat:
2004-10-27 18:54:04, pawelo pisze:
mialem ten sam problem to jest wina insatlacji a dokladniej to przelacznika który przelacza z bezyny na gaz, silniki z wtryskiem powinny miec nie zwykly przekaznik tylko emulator wtryskiwaczy ale gazownicy ze wzgledów oszczednosciowych wkladaja zwykla przekaznik, to jest twoja przyczyna i to na 100% jezeli montowales teraz gaz to jedz do gazowników i powiedz ze maja ci wymienic na emulator wtryskiwaczy, jest to taka mala kostka podpieta do instalacji elektrycznej i na niej sie ustawia, ten emulator ma za zadanie podawac przez jakis czas paliwo i gaz jednoczesnie, pozdrawiam

chyba jestes w bledzie
ja mam emulator i tez mam szarpniecie, z tego co wiem to wina centralki ktora zle steruje doplywem paliwa tzn podczas przelaczania paliwa powinny byc podawane jednoczesnie przez krotki okres czasu

disel, przeczytaj dokladnie to zobaczysz ze to napisalem, a jesli masz emulator i ci szarpie to moze jeszcze musisz go ustawic bo taki emulator sie ustawia

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm dzięki za info udam sie do gazowników i delikatnie napomknę o niedbalstwie hehehehe. jeszcze raz dzięki.

Witam
Miałem podobny problem w Omedze
poszukaj postu pt "długi czas przełączania"
chodziło o nakładanie się paliw
krótka regulacja u mistrza pomogła

Pozdrawiam