Wstawienie klimy do 1.6 16v 1998

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś próbował wstawić klimę (czy samochód jest przystosowany, co trzeba kupić, ewentualnie gdzie?
Dzięki za info..

Niestety Ja bynajmniej Ci nie pomoge bo mam klime fabrycznie wstawiona autko z 1993 roku ale sadze ,ze auto jest przystosowane i trzeba by kupic chlodnice do klimy,agregat,przewody specjalne a najlepiej zglos sie do firmy zakladajacej klimatyzacje do auta.

Pozdrawiam

Kiedys myslalem nad tym tematem ale roboty jest wiecej niz sporo. Potrzebnej kasy tez
Potrzebujesz sprezarke, osuszacz, przewody, chlodnice klimy, wymiennic (gdzies w okolicach nagrzewnicy), instalacje eletryczna, nowe pokretla (przystosowane do klimy...... to chyba tyle
Kupisz to zamontujesz i moze sie okazac ze cos nei jest szczelne i zatrzesz sprezarke klimy i po zabawie

... ja przynajmniej zrezygnowalem

Ja jak Borys mocno myślałem nad założeniem i po małym market research, zwiedziłem kilka stron AC R&D, warsztatów AC i zwątpiłem - koszta ogromne, auto jest NIE przystosowane, NIGDY nie będzie działać tak jak fabryczna...
No chyba że chcesz zainwestować 5 kafli w klime, za którą później weźmiesz 10 razy mniej.
Podsumowująć - operacja technicznie i ekonomicznie nieopłacalna . Uprzedzając kolejny wątek - szyberdachu nie zakłądam, bo w 30% zakładanych cieknie, w kolejnych 60% zaczyna po jakimś czasie gnić dach... a z moim szczęściem, to raczej w te pozostałe 10% nie trafię

zdecydowanie lepiej jest sprzedać soje auto kupić z odpowiednim wyposażeniem niż wymieniać silniki na większe,montować klimę itd.
koszty bedą napewno mniejsze.

Dokładnie - sprzedać auto bez klimy i dołożyć (zwykle połowę ceny, jaką należałoby wydać na dostosowanie auta bez klimy) do auta z klimą. Przynajmniej będzie wszystko grało...

Podobnie jak Borys myślę ze gra nie warta świeczki, więcej wybeszania niż pożytku