MotoNews.pl

Potrzebne info nt. sprężarek...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szykuje się do pisania pracy dyplomowej, mam do tego jeszcze trochę czasu, ale chce pozbierać trochę informacji.
Jakby ktoś miał jakieś info nt. sprężarek, turbosprężarek w silnikach samochodowych, budowa, zastosowanie, osiągi, co kolwiek. Byłbym bardzo wdzięczny za linki, "wypracowania", schematy... mój mail: not-exist@wp.pl
Z góry wielkie dzięki!
Pozdrawiam Sajmon.

turbo musi byc !

Cytat:
2004-10-28 10:38:19, Sajmon pisze:
Szykuje się do pisania pracy dyplomowej, mam do tego jeszcze trochę czasu, ale chce pozbierać trochę informacji. Jakby ktoś miał jakieś info nt. sprężarek, turbosprężarek w silnikach samochodowych, budowa, zastosowanie, osiągi, co kolwiek. Byłbym bardzo wdzięczny za linki, "wypracowania", schematy...

Ogolnie o turbo
Tu mapy garrettow Garrett

Dzięki 5turbo za info o Turbe
...wszystko pieknie slicznie, tylko szkoda, ze po angielsku
I WANT MORE!!!

Cytat:
2004-10-28 22:39:15, Sajmon pisze:
...wszystko pieknie slicznie, tylko szkoda, ze po angielsku I WANT MORE!!!

W polsce nic pozadnego nie ma. Artykulu w wrc nie czytaj bo ma bledy. Hmm Tadek Myszkier regeneruje turba najlepiej w polsce.

po polsku (17zł) - doładowanie silników

Jaze swojej strony moge jak narazie polecić firme "CARTUR" ul. Glinki 146 (teren Eltry) oczywiście w Bydgoszczy. Dobra duża firma, może jakieś info albo wskazówki Ci podadzą Acha i jeszcze ich adres www CARTUR
Pozdro

Qrde, ale mnie tym tematem zaciekawiłeś - już myślałem, że się dowiem co to są strężarki . Ale spoko, zaraz poprawimy .
W temacie doładowania silników spalinowych to mogę właściwie tylko ze swojej strony zaproponować...
...gotową pracę dyplomową na ten temat - może coś Ci się przyda .
Ale najpierw musimy się ustawić na odbiór moich CD i wypożyczenie VHS-ki - patrz gg .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-10-29 12:55:29 ]

Jestem zainteresowany