| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rw12 MV6 lodz | 2004-10-29 19:23:45 czlowieku, przegladaj forum i troche sie postaraj a na pewno znajdziesz odpowiedz.
niektore bledy jak sie jezdzi czasami sie same wykasuja natomiast pozostale trzeba jechac na TECH'a. daj spokoj sobie z tymi bzdurami ze 50 uruchomien wykasuje Ci bledy. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-10-29 22:16:06 Sołtys: tak własnie jest, błedy się kasują (lampka) jesli 10 razy uruchomisz omę A bezbłędnie ale tylko wtedy gdy usterka ustąpi.
Te błedy u Ciebie związane sa z gasem. |
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2004-10-29 22:34:39 Witam,
rw12: a które to błędy nie znikają same? U mnie znikły błędy nr 13, 39, 91 i 92 choć nic innego niż spinacz do ECU nie było podłączane. Dlaczego twierdzisz, że zapominanie po kilkudziesięciu uruchomieniach silnika to bzdura? Kilka źródeł o tym wspomina a i dość logicznym się to wydaje. Pozdrawiam, Jacek |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-10-29 23:20:15
No tak.... Jak zwykle wszystkiemu winny gasssss...... W życiu nie zagazuję Omci!!!!!!! |
rw12 MV6 lodz | 2004-11-02 17:09:01
bardzo sie ciesze, ze tak wyedukowaniu nowi posiadacze omeg sa u nas na forum.
w ramach drobnej uwagi to spinacz tylko pokaze Ci blad ale go nie kasuje. to miales na mysli?
ja tez mam LPG ale jak widze cene 2.0 zl za gaz to powoli dochodzi do sytuacji, ze koszty jazdy na gazie zblizaja sie do kosztow na benie. na benie pali 11L po miescie a gazu 15L po miescie. jak LPG dojdzie do 2.20 zl to zaczynam jezdzic tylko na benie. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-11-02 17:28:41 moim zdaniem gaz może kosztować 2.5 ale pod warunkiem że jest to gaz, a nie wynalazek który lejemy,,poza tym na giełdzie samochodowej we wrocku jest stacja z gazem gdzie latem do 50 litrowej butli wlał mi 57 litrów. to sie nadaje do sądu albo do obcięcia właścicielowi jaj, pozdro |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2004-11-02 20:08:19 Z tego co ja sie orientuje, to taka ma byc docelowa cena gazu- okolo 2,50. Nie chodzi tyko o ,,UE'', ale rowniez o to ze rzad ma w planach manipulacje z akcyza i to przelozy sie na cene gazu. Wlasciwie to czlowiek znajduje sie miedzy mlotem, kowadlem a srubokretem
poniewaz - ceny beny jakie sa kazdy widzi, caly czas w gore, gaz goni bene i jezeli chodzi o koszty instalacji to musisz niezle sie najezdzic zeby sie zwrocilo, a tak jak kolega zauwazyl juz teraz jest to na granicy oplacalnosci, zostaje jeszcze diesel (czyt.srubokret), no dobra ale cena ropy?????? przeciez to jest kilkadziesiat (nascie?) groszy mniej niz benzyna dobra koncze juz to biadolenie over and out |
rw12 MV6 lodz | 2004-11-02 21:56:16 teraz najtaniej jest jezdzic jakims samochodem z silnikiem 1.9 TDI czyli VW, seaty, skody, audi ... w miescie bez szalenstw 6 L na 100km. |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-11-03 10:33:06
I słusznie, myślę że też tak zrobię.Ale póki to jeszcze opłacalne to gazuję Omę. Wracając do tematu spinacza Chodzi mi o to, że tak jak w przypadku gazu sa granice opłacalności pewnych czynności serwisowych. Rozumiem Ciebie i innych posiadaczy Besti A i B wartych >10000PLN taki samochód wymaga odpowiedniego serwisu i "pogrzebanie sobie samemu" w nim raczej nie sprzyja jego zdrowiu (choć zdarzają się zapaleńcy). Przy cenach ASO po 10-20 wizytach przepłacę moją staruszkę Niestety ja nie jestem tylko "użytkownikiem" Omegi ja muszę się szybko nauczyć (i chcę) jak być konserwatorem/mechanikiem/lakiernikiem Omegi |