O pewnym POLICYJNYM ex radiowozie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moj kumpel kupil samochod z przetargu z jakiejs tam komendy.
Ten samochod byl troche dziwny bo chyba z 95 roku ale z silnikiem 1.5 na gazniku.Mial znacznie lepsze osiagi niz moj 1.5.
Po pewnym czasie pekl mu wal(ten w silniku) i przy rozebraniu silnika wyszlo dlaczego jest taki szybki--------------sportowy walek rozrzadu.
TEN poldek wedlug zapewnien mojego kumpla na gazie wyciagal 160 i moze wiecej(dokladnie go nie sprawdzili) mial przy tym niskie spalanie.
Dodam od siebie ze jako pasarzer jechalem pare razy tym samochodem i nie mam powodow aby nie wierzyc w te 160 na lpg w 5 osob.

no i co w zwiazku z tym

Cytat:
2004-10-29 22:51:16, Fsoliebhaber pisze:
no i co w zwiazku z tym

jak to co? pękł wał

To moze stanowic problem...

(*)

Pasjonujaca opowieść,juz wiem dlaczego nie spię o tej porze...
Mój Fiat obecnie wycina 235km/h na 1.6CB i nie pęka wał,
Pęka za to nadwozie i przy 200km/h odpadają wycieraczki.Jaki założyć dyfer,żeby nie urywało mi półosiek co 10km??Pomóżcie plizzz...

PS.Jeśli jeszcze raz przeczytam o "sportowych" silnikach ex-radiowozów to zeszczam się w gacie po tacie.
Dobranoc.

Cytat:
2004-10-29 22:30:33, dreX pisze:
TEN poldek wedlug zapewnien mojego kumpla na gazie wyciagal 160 i moze wiecej(dokladnie go nie sprawdzili) mial przy tym niskie spalanie.

Moj 1.6 na LPG tez pojdzie 160, Olkowy 1,5 tez wiec nie jest to chyba specjalny wyczyn. Wystarczy ze silnik jest w dobrym stanie a gazownia bardzo dobrze wyregulowana.

Cytat:
2004-10-30 02:22:48, road_runner pisze:
Moj 1.6 na LPG tez pojdzie 160, Olkowy 1,5 tez wiec nie jest to chyba specjalny wyczyn. Wystarczy ze silnik jest w dobrym stanie a gazownia bardzo dobrze wyregulowana.

Nawet jak nie jest w dobrym stanie też poleci, z wiatrem i z górki. A jak będzie dobre tornado to nawet 300.

bo to jest tak, ze najszybsze byly poldki dla policji, troche wolniejsze byly poldki karetki, a potem poldki strazy pozarnej. w nastepnej kolejnosci byly poldki dla inzynierow fso, a reszta polonezow byla dla grzybiarzy, ale te nie byly szybkie, bo po co sie na grzyby spieszyc.

Cytat:
2004-10-30 08:25:26, PACAN pisze:
bo to jest tak, ze najszybsze byly poldki dla policji, troche wolniejsze byly poldki karetki, a potem poldki strazy pozarnej. w nastepnej kolejnosci byly poldki dla inzynierow fso, a reszta polonezow byla dla grzybiarzy, ale te nie byly szybkie, bo po co sie na grzyby spieszyc.

Jakto po co???? żeby milicja nie wyzbierała....

Cytat:
2004-10-30 02:14:15, kaovietz pisze:
Pasjonujaca opowieść,juz wiem dlaczego nie spię o tej porze... Mój Fiat obecnie wycina 235km/h na 1.6CB i nie pęka wał, Pęka za to nadwozie i przy 200km/h odpadają wycieraczki.Jaki założyć dyfer,żeby nie urywało mi półosiek co 10km??Pomóżcie plizzz... :lol

Znaczy - musisz odpowietrzyć lusterka

bo to jest tak, ze najszybsze byly poldki dla policji, troche wolniejsze byly poldki karetki, a potem poldki strazy pozarnej. w nastepnej kolejnosci byly poldki dla inzynierow fso, a reszta polonezow byla dla grzybiarzy, ale te nie byly szybkie, bo po co sie na grzyby spieszyc

HEHE jak fiaciory byly tez tak klasyfikowane ? Bo jak tak to ja mam grupe zaraz przed grzybiarzami Ale wiecie moj to na 1,5 i tak bije fiaciora Kao bo idzie nim sie rozpedzic do 300 bo pozniej sie wlacza blokada no ale wiecie bo to byl po strazy pozarnej i jest na podzespolach ferrari jezzu a milicyjne to chyba bariere dzwieku lamaly . Widzisz Kao po co zes kombinowal na twoim silniku raczej bys i tego poldka 95 bral i mnie . Dobra ale koniec chwalenia cobynie bylo ze odebralem ze zle odebralem zart PACANA i wzialem sobie do serca . Czy tak czy srak moj byl po strazy i na 1,5 leci 300 km/h tylko doradzcie mi jak blokady pozdejmowac i gdzie sa bo jedna to byla na wycieraczkach i ja zdjelem a pewnie ten koles od poldka tez ma wieksza moc tylko ze tez dali blokade zeby kogucikow nie pourywalo . Mowie wam w tym jest podstep ja stawiam ze ten sportowy walek to byl od UFO albo od pralki

Cytat:
2004-10-30 08:25:26, PACAN pisze:
a reszta polonezow byla dla grzybiarzy

Dla grzybiarzy, wedkarzy, rencistów i zbowidowców

Pozdro

-----------------
Może i stary, ale za to brzydki.

dobry wałek nie jest zły

Szczegolnie kiedy walkujesz ciasto, albo np. swojego szefa

Pozdro

-----------------
Może i stary, ale za to brzydki.