Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() misiorr Caravan B 2.5 V6 Torun | 2004-10-30 11:27:40 Witam! Jak dobrac sie do klamki ( w celu naprawy - nie kradziezy ![]() |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-11-01 21:49:24 A w celu czego?
Wyjęcia czy regulacji? Mniemam, że kolega ma problemy z otwarciem drzwi od zewnątrz? Czasami sie zacinają i nie chcą się otworzyć? Ja przerabiałem to z tyłu. Jeśli to to samo ( a to się okarze), to od wewnątrz jest taki (taka? nakrętka) plastikowy regulator. Wystarczy wyregulować go kręcąc nim w prawo lub w lewo ( góra lub dół) aby wszystko wróciło do normy, czyli do prawidłowego otwierania się drzwi (bez wyjmowania klamki). |
![]() miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-11-02 08:53:51 No to ja mam absolutnego hiciora w tym temacie. Otóż pod cmentarzem zaryglowałem zamki i pomknąłem z rodziną buchać ogniem na grobach. Wracam i kurde nie chcą się odryglować prawe przednie drzwi. I są zamknięte na cacy ![]() Mata jakiegoś pomysła? |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-11-02 17:31:43 dobrze jest znać jakiegoś kolesia który lubuje sie w cudzych furmankach........on pomorze bez wizyty u mechaniora... |
![]() misiorr Caravan B 2.5 V6 Torun | 2004-11-02 22:25:01 Problem w tym ze nie trzyma mi jedna z tych czesci (przednia) ktora laczy zewnetrzna czesc klamki z mechanizmem w srodku i nie wiem czy cos sie urwalo czy poprostu jakas zawleczka padla .No ale bez sekcji sie nie obedzie ![]() |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-11-04 18:25:35 No to qerwas maches jedziemy ![]() 1- otworzyć drzwi ![]() 2- posadzić dupsko na fotelu 3- z kołka blokady wydłubać zaślepkę, i zdemontować przycisk blokady 4- klamka wewnętrzna odkręcić śrubkę mocującą i rozłączyć klamkę 6- delikatnie podważając i naciskając w dół zdjąć nakładkę podłokietnika od strony deski rozdzielczej 7- wykręcić śrubkę, która się wtedy pojawi 8- odkręcić wszystkie wkręty dookoła boczka 9- zdjąć boczek 10- odpiąć ciegno blokady od bębenka zamka 11- kluczem nasadowym sztorcowym odkręcić nakrętki szpilek mocujących kasetę 12- wyjąć kasetę Chyba nic nie pominąłem. no chyba że taka zabawa jak naprawiałem zamek kosztowała mnie w wawie na Placu Grzybowskim 40 zł i pół godziny, zrobili od ręki. Pozdr |
![]() miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-11-05 09:30:38 U mnie Janusz to nie było takie proste, bo zamek był zaryglowany i nie bardzo chciał się otworzyć ![]() ![]() ![]() |