Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-11-09 10:03:26 zastosuj standardową procedurę. świeczki, kopułka, palec ew. przewody. jeśli dalej lipa, pójdź w stronę czujnika temperatury. |
![]() acce HF MEMBER Hyundai Coupe & Accent Krotoszyn | 2004-11-10 22:58:16 Witam !!!!
Miałem i mam to samo w moim accencie 1,5. Zaczęło się wszystko od świec Brisk.Na początku było super,ale po przej3echaniu 7 tyś km auto zaczęło miec wyraźne problemy z wchodzeniem na obroty po gwałtownym dodaniu gazu na niskich obrotach.Szczególnie w przedziale między 1300 RPM a 1700 RPM. Czasami ze skrzyżowania ruszyć ciężko było.I działo się to na zimnym i na rozgrzanym silniku.Nie wiedziałem od czego to jest.Zmieniłem świece na Bosche,potem na NGK.Początkowo było ok,ale za jakis czas zaczęło się to samo w mniejszym stopniu niż na Briskach ale tylko za silniku częściowo nagrzanym.Najgorze jest gdy wskazówka od temperatury wejdzie na pierwszą dolną kreskę.Jak już ją przejdzie wszystko znika i jest ok,auto wkręca się bez problemu na wyższe obroty i wogóle nie ma czkawi lub jak kto woli (nie przebiera).Byłem z nim w serwisie stał 3 dni.Sprawdzali wszystko,przekładali z drugiego takiego samego komputer,czyścili przepsustnice,wtryski,wszystkie styki,kable,nowe świece nowe filtry,nawet paliwo Shell bylo wlane bo przypuszczalem że też może coś przez kiepskie paliwko było.Po 3 dniach zadzwonili do mnie i przeprosili ale oni problemu usunąć nie potrafią.Nie skasowali ode mnie nic bo awarii nie usunęli.Powiedzieli że prawdopodobnie gdzieś coś mozę nie stykać na jakimś przewodzie i to może być powód,ale żeyb się przekonac musieliby cały samochód na części rozłożyć.Podejrzewałem jeszcze sondę Lambda,ale jechałem z gościem z serwisu z podłączonym testerem komputerowym i wszystkie odczyty były jak najbardziej w normie.Potem dałem sobie spokój i nie mam pojęcia jak coś z tym zrobić.Nie wiem czy zaszkodziły mu Briski i coś się gdzieś przestawiło nie mam pojęcia.Jakby ktoś miał pomysł piszcie prosze. Pozdrowienia dla wszystkich. |
martinezoo HF MEMBER Hyundai Pony Warszawa | 2004-11-15 09:27:37 Witam....
Mój Poniak dusił, szarpał i trząsł sie z rana jak galareta. Po regulacji zaworów wszystko ustało... |