| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2004-10-30 16:27:01 Mam pytanie dotyczące montarzu halogenów.
Mam bmw e36 318is, i fabrycznie nie małem halogenów Może ktoś z was montował halogeny w samochodzie w którym ich fabrycznie nie było. Z góry dziękuje za wszelką pomoc. |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-10-30 16:30:44 kolego podłączając halogeny powinienes je podłączyć przez przekaźnik, a skoro nie masz o tym jakiegoś pojęcia jedź lepiej do elektryka lub kolegi mającego jakies pojęcie o elektryce. podpiąć najlepiej się pod pozycję byś mógł zapalic halogeny przy włączonych tylko pozycyjne i aby halogeny gasły po zgaszeniu pozycyjnych świateł.
pozdrawiam |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2004-10-30 16:36:02 Marcin ,ja wiem o tym przekaźniku, kupiłem wszytskie potrzebne elementy, odpowiednie kable, przekaźnik, i powiedzmy że mniej więcej mam pojęcie o podstawach elektryki. Jak bym miał możliwość pociągnięcia kabli do wnętrza samochodu to bym sobie poradził, ale nie wiem czy w e36 są przewidziane takie otwory którymi można przeprowadzić kable z akumulatora do wnętrza kabiny. A jeśli chodzi o podpiananie to włąśnie taka opcja z pozycjami by mi pasowała (zresztą fabrycznie tak chyba jest) żeby można je było włączyć tylko wtedy jak właczone są pozycje. |
kornat BMW Member BMW e-39 530d Wrocław | 2004-10-30 17:34:05 Ja w escorcie miałem juz wyprowadzoną wiązke pod halogeny BMW nie kładło instalacji???nawet w tych autach bez halogenów?? |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2004-10-31 09:10:47 Szczerze mówiąc nie wiem, musze sprawdzić , ale nawet jak by pod maską gdzieś były gotowe kable ,to jak zlokalizować je w kabinie żeby jakoś włącznik zrobić? |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2004-10-31 13:06:00 Pod włącznikiem ,a raczej pod zaślepką zamiast włącznika, patrzyłem i nic nie ma, ale patrzyłem też przy reflektorach i jedyne co znalazłem to z obu stron są takie plastikowe płytki ,dość duże około 5cm x 3cm, i w nie wchodzi z pięć kabli ,zatopionych w tej płytce, co to jest za płytka? może tak są ukryte własnie dodoatkowe kable np, do halogenów. Te płytki są przy błotnikach. |
kornat BMW Member BMW e-39 530d Wrocław | 2004-10-31 13:26:26 Niestety ale tego to ja już Ci nie powiem |
vicia BMW Friend BMW E36 / 316i / M40 Jelenia Góra (Lubawka) | 2005-04-03 15:29:39 U mnie są jakieś kostki po obu stronach w okolicy halogenów. Nie wiem do czego, ale są. Popatrz u siebie dokładnie, a może znajdziesz. A pod kierownicą też mam sporo kostek wolnych, ale również nie mam pojęcia do czego one są. Może do halogenów coś by się znalazło |