MotoNews.pl

Pomoc przy zakupie kazdego auta w Niemczech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
oferuje swoja pomoc przy kupnie dobrego auta w Niemczech. Wyszukam dla Ciebie interesujace oferty , przesle mailem zdjecia , zarezerwuje samochod u sprzedajacego , zalatwie za Ciebie wszystkie formalnosci w niemieckich urzędach. To wszystko ( jezeli juz wybierzesz auto ) zalatwiam w 1 dzien. W tym samym dniu jestes juz samochodem w swoim domu. Wyjazd moim samochodem.
Nie jezdze w poszukiwaniu aut na wycieczki po Niemczech. Jade po konkretne auto do konkretnego sprzedawcy.

Ogłoszenie to jest skierowane do osób , które są już zdecydowane na zakup auta i maja przygotowane fundusze na to.

Niezbedny jest pierwszy kontakt telefoniczny : 0 505 028 291
Moj bezposredni e-mail : marcoww@gmx.net[addsig]

niewiem jak mozna znales model auta jaki chce klijent w jeden dzien w zajebistym stanie i przyprowadzic mu je pod dom

widze ,ze nie jestes w temacie. Pozostawiam twoje watpliwosci bez komentarza.

Cytat:
2004-10-31 14:35:37, Marc2000 pisze:
..."widze ,ze nie jestes w temacie. Pozostawiam twoje watpliwosci bez komentarza..."

No i WIELKA SZKODA!! ...Już na dzień dobry" lekceważysz człowieka, już na dzień dobry jesteś "guru"
Widać że "nie jesteś w temacie"....istnieją takie słowa jak KULTURA, SZACUNEK, istnieje też takie słowo jak HANDEL ....ale Ty chyba " nie jesteś w temacie"?!

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2004-10-31 17:27:54 ]

Widze ze uwazasz sie za jakiegos wielkiego cwaniaka ale to wszyscy chandlarze tacy sa. Wiesz zalatwic kadeta czy stara bete to i ja moge ci w 5 minut. Chodzilo mi o to ze jak mozna zalatwic samochod taki jaki klijend sobie zyczy (model) w stanie bardzo dobrym bo wiadomo ze nikt syfu niechce w jeden dzien? i jeszce przywiesc mu je pod dom.

Tomus powiedz panu jak mozna znalesc samochod w jeden dzien i jaki mozna znalesc

Cytat:
2004-10-31 17:35:58, Bartek1112 pisze:
...."Tomus powiedz panu jak mozna znalesc samochod w jeden dzien i jaki mozna znalesc.."

Tomek tylko uważaj!.....ten "pan" może ugryźć .....a Ty głupi się naszukałeś tyle czasu...a tu proszę!...24 godziny z dostawą do domu i może nawet polskimi papierami na Ciebie ....no chyba, ze "nie jesteś w temacie"....to odpadasz

Więc tak zaczeło sie od rundki e34 mojego kumpla ...
potem było mozolne liczenie i szukanie kasy, potem była decyzja zakupu
to wszystko udało mi sie załatwić w jeden dzień

potem zaczęło się szukanie.....
obejrzałem równo 30 samochodów, przejechałem ponad 5 tys km po polsce, byłem w poznaniu, szczecinie, gorzowie wlkp, bielsku białej, katowicach, kielcach, ostrowie, olsztynie, gdyni, i na końcu w bytowie.

poszukiwania zajeły mi dwa miesiące , nie licze wypalonej wachy, czy zwolnień z pracy na dany dzień.

Wreszcie udało mi się znaleźć coś czego szukałem coprawda nie 525, a 520, ale auto jest bezwypadkowe , mechanicznie sprawne, i ma całkiem realny przebieg oraz ksiązke serwisową.

Reasumując
NIE MA SZANS - W CIĄGU JEDNEGO DNIA NIC NIE ZAŁATWISZ, głupia reklama oszukująca potencjalnych klientów.

przykładowo 1 dzień to głupi wyjazd do szczecina oglądnie auta, wyzywanie sprzedającego i powrót do wawki. .....no chyba że kolega ma prywatny odrzutowiec, wtedy będzie szybciej

a moze by tak skasowac ten post..co modzie? zawsze jestem za promowaniem na forum nawet komercyjnych ofert o ile sa konkretne maja znamiona uczciwosci i moga sie przydac uzytkownikom naszego forum..a tutaj zadne z tych kryteriow nie jest spelnione

nie mówie już o stanie technicznym tych "igiełek" z niemiec.....np jedna bejca miała zjechane klocki hamulcowe, do gołej blachy. Co by zrobił normalny człowiek - wymienił klocki na nowe, nawet tańsze ale nowe.....co robi handlarz?
kupuje klocki od poloneza za 30zł bierze spawarke i blache ze starych klocków.....i abra kadabra mamy klocki od poloneza pasujace do BMW

inny przypadek, jak ukryć pogiętą podłużnice w bezwypadkowym BMW 525 TDS kombi - przyspawać kawałek płaskownika i pomalować hameritem na czarno

jeszcze inny przypadek - jak ukryć fakt dachowania pojazdu z szyberdachem - zaspawać szyberdach jak w pewnym sprowadzonym 535 w katowicach ...niestety podsufitka została z wesji wyposażonej w szyberdach

oczywiście wszystkie oglądane przeze mnie auta (30 sztuk) były bezwypadkowe ......naprawde bezwypadkowe okazały się dwa, jeden w gorzowie drugie (już moje) w bytowie
To w gorzowie było spoko ...do momentu odpalenia silnika....... oficjalnie miała przejechane 145 tys km...... a głowica klepała jak by za chwile miała sie rozpasć, zaolejony filtr powietrza też podpowiadał "przejechałem 500tys" a świeżo nalany olej na kilometr śmierdział moto-doktorem

Tak więc - uzywane DOBRE auto można kupić....ALE kupic jest je baaaaaaardzo trudno.

ale ja "nie jestem w temacie" więc sie nie znam

No widze , ze z kultura to u was nie jest zbyt dobrze , a ktorys z was wytykal mi jej brak.

Jezeli przeczytacie uwaznie moj post to zrozumiecie ,ze nie jest tam nic napisane o tym ,ze dostarczam auto pod dom.
Poza tym , to nie bede odpowiadal ani komentowal glupich odzywek i komentarzy. Proponuje sie zastanowic co piszecie . Cwaniakow szukajcie wsrod siebie. Ja nie jestem jakims gowniarzem ktorego mozna wyzywac od cwaniakow. To co robie , jest profesjonalne i zgodne z opisem. Nie jestem tez anoniwowy i podalem swoj nr telefonu. Jezeli , ktorys z was ma jakies pytania i watpliwosci to jestem do dyspozycji pod telefonem.

Post skierowalem do tych , ktorzy potrzebuja kupic dobre auto , a nie potrafia sobie poradzic z tym za granica.

Tresc postu jest kulturalna i nie obraza nikogo. Nie rozumie skad u was tyle agresji i niewiedzy.
Czy was to w jakis sposob ubodlo , czy tez brakuje wam poprostu kultury i taktu ...?

Mysle , ze fakt pozostawania anonimowym , w waszym mniemaniu daje wam prawo do wyzywania i obrazania.

Zastanowcie sie chwile przed napisaniem czegokolwiek....

pozdrawiam

to chyba zle miejsce na takie ogloszenie...
kazdy kto wie co nieco o internecie wie o istnieniu takich stron jak ebay
mobile.de
autoscout
na ktorych mozna znalezc kazde auto...cudow nie uczynisz, duzo wiecej nie znajdziesz...
opis co gdzie pokolei zalatwic tez mozna w internecie znalezc...takze to chyba zle medium do poszukiwania potencjalnych kupcow

No to smialo Panowie.
Proponuje zagladnac na wymienione przez kolege strony. Spisac adres ( jezeli go tam znajdziecie ) Zadzwonic i dowiedziec sie o stan auta ( naturalnie po niemiecku ) umowic termin , zarezerwowac auto. Pojechac na miejsce , utargowac cene , przejechac do Kfz Zulasungstelle i zalatwic wszystkie formalnosci w niemieckim urzedzie, wczesniej proponuje jeszcze kupic wlasciwe ubezpieczenie i umowic sie z Gutachter.
To tylko wyrywek tego co trzeba zrobic.

Moze teraz kolega wezmie wspomniane instrukcje i zalatwi to wszystko profesjonalnie . Tak , aby klient mial wszystkie papiery w porzadku i mogl dojechac tego samego dnia do swojego domu i spac spokojnie , ze wszystko jest zalatwione dobrze.

Jezeli kolega jest taki dobry , to moze udzieli innym instrukcji jak to sie robi . W szczegolnosci beda napewno zainteresowani Ci , ktorzy nie znaja niemieckiego. Kolega pewnie biegle wlada niemieckim , ale inni nie maja tego szczescia i potrzebuja pomocy.

niemiecki kalecze, troche mowie po angielsku. miesiac temu znalazlem w internecie auto i wlasnie dzieki wydrukowanym takim instrukcja i mapa sprowadzilem z niemiec espero...chciec to moc

pewnie inni beda bardzo wdzieczni za udzielenie instrukcji.

Hej

Ja też kupowałem sam Espero z Niemiec, podobnie jak iampinki, szukałem w necie i dzwoniłem po ogłoszeniach, zajęło mi to chyba z miesiąc, bo sporo ogłoszeń było nieaktualnych, inne auta do bani, ale uparłem się że zrobię to sam, i nie dam zarobić żadnemu handlarzowi, ani innemu naciągaczowi, których w moich okolicach jest sporo, większość z nich to niesympatyczne cwaniaczki, którzy tak naprawdę bazują na naszej niewiedzy i wciskają auta albo beznadziejne, niesprawne, poszpachlowane, poobijane, albo zarabiają przy tym nawet 50% ich wartości. Raz się naciąłem i handlarzy nienawidzę (handlarz - rodzaj pasożyta, który pozwoli Ci zabić się spawanym autem wraz z rodziną, żeby tylko "przyciąć" na nim trochę szmalu).
Jednak kolega z Zielonej Góry proponuje coś innego, płatna pomoc w znalezieniu auta, dogadanie się z właścicielem i WSPÓLNY WYJAZD DO NIEMIEC i oględziny auta, to rzeczy których NIE NALEŻY robić samemu, więc jeśli ktoś nie ma kumpla który się na tym zna, ani nikogo innego takiego w rodzinie lub znajomych (mi np. pomagał dobry kolega ze studiów), a chce koniecznie kupić auto z Niemiec, to właśnie (I TYLKO) dla niego jest ta oferta.

Cytat:
2004-10-31 19:15:23, Marc2000 pisze:
...No widze , ze z kultura to u was nie jest zbyt dobrze , a ktorys z was wytykal mi jej brak. "...

Tak dużo było tego czytania, ze się zgubiłeś??-nie "któryś z was" tylko ja -Bogdan!...
NIKT z nas NIE JEST ANONIMOWY jak usiłujesz nam zaimputować!!
Widzisz zasada kuluralnego człowieka jest taka: ktoś pyta to kulturalny człowiek odpowiada. A ty od razu pokazałeś że my to jesteśmy dla ciebie ciemne szaraczki a Ty jesteś "bogiem" importu ....skoro sam zacząłeś warczeć zamiast rozmawiać to czego oczekiwałeś w zamian??!
No i na dodatek zero w tobie szacunku do ludzi...zamiast wytłumaczyć i podać łapę na zgodę obszczekujesz nas wszystkich! ......Zawsze w ten sposób pozyskujesz klientów??? .....no to powodzenia życzę!

zupelnie nie rozumiem tej pyskowki..Marc2000 przedstawiles oferte ktora wydala sie bartkowi i bogdanowi zbyt lakoniczna i oni to wyrazili..jesli masz ochote doprecyzuj swoja oferte..np o wysokosc pobieranej prowizji o twoja odpowiedzialnosc za dokonany zakup i potencjalne ukryte wady takiego samochodu..lub ewentualnie brak tej odpowiedzialnosci o ktorym uprzedzisz z gory..bo twoje stwierdzenie ze ktos 'nie jest w temacie' zostalo odebrane przez klubowicza jako przejaw arogancji i tyle..piszesz na tym forum goscinnie wiec badz tak mily i oszczedz nam wykladow o kulturze albo anonimowosci bo chyba zbyt malo wiesz o naszym klubie zeby tego rodzaju tezyz twojej strony byly uzasadnione i na miejscu

pisze to bez zlosliwosci ani niecheci.. po prostu stare porzekadlo kupieckie mowi.."klient nasz pan" a nie odwrotnie

pozdrawiam

Cytat:
2004-11-01 05:07:50, qbaj pisze:
"....zupelnie nie rozumiem tej pyskowki."...

Dziękuję qbaj ....tak mnie jakoś ruszyło bo nie znoszę arogancji
.....a wystarczyło przecie żeby Mac zamiast 2 zdania bez sensu odpisał Bartkowi 2 zdania rzeczowej inforamacji .....Oj! ludzie ludzie !
Pozdrowionka!

Ael nie ma sie co przejmowac. Gosc w profilu zadnych swoich danych nie podal. Przyszedl niedawno na forum i juz naplodzil 15 tematow. Dziesiec z nich ma tytul "Pomoc przy zakupie kazdego auta w Niemczech", dwa "Pomoc przy zakupie kazdego Opla i innego auta w Niemczech" i jeszcze 3 osobne, zreszta bardzo madre (przyklad)

Ja to ogloszenie traktuje jako normalny SPAM i tyle. W czym ono pomoze Klubowi Espero, ze bedzie nam Czlonkow ubywac? Zamknac topic i juz...

Pozdrawiam
QLogic