Witam klubowiczów!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczów! Jestem nowym posiadaczem Omegi B 2.5tds '96 (automat, skóra, klmatronic, pelna elektryka, szyberdach, tempomat i inne - niezle wypasy sa te Omegi, nawet nie wiedzialem!) Przed zakupem dosc dlugo przegladalem watki tego forum w poszukiwaniu przydatnych rzeczy. Teraz juz mam autko - kupilem w niemczech, za bezcen (7000pln) z usterka silnika, oni to nazywaja "kolben kipen defekte" u nas mowi sie na to kolysanie tloka! Objawia sie to dosc mocnym stukaniem (tlok stuka o scianki cylindra). Powodem takiej usterki jest slabe chlodzenie (6 tlok), z mojego engine lecial juz jakis żur zamiast plynu chlodzacego - auto nie trafilo na dbajacego w niemczech . Operacja naprawy w Polsce wyniosla mnie lekko ponad 3000pln, w tym mam tez zmieniony lancuch, kola i napinacz rozrzadu! Silnik ma 219tys km. Po naprawie pracuje cichutko i rowno, mam nadzieje ze troche sie nim pociesze! ...za to zawieszenie - bajkowo ciche, ciekawe jak dlugo na naszych drogach??? Pozdrawiam!

Defekt,ktory kochaja v6 w omach,silnik ten sam co w bawarkach,lecz tam tego nie ma,hmm dlaczego?Sprzedali oplowi wadliwa instrukcje lub lewe silniki z fabryki? Kolega pewnie bedzie chcial przerobic tanio na gas,hmm.

Cytat:
Kolega pewnie bedzie chcial przerobic tanio na gas,hmm.

Diesla na gaz???

kolpen klapen korben?
machen?

eee tam ja juz wole swoje 4 cylinderki........

ale widzi sie tds-ik widzi, tylko gdy czlowiek looka na ceny ropy, ktora nie wiedziec czemu bezustannie goni cene benzyny, a to wiemy ze ,,cena benzyny'' niczym czarnskora biegaczka-ciagle do przodu i to szybciutko.....

a propos slyszalem juz o tym, ze wchodzi technologia pt,, przerob diesla na gaz'' tylko caly czas jeszcze cena jest abstrakcyjna....

--------------------------------------
kmieciu stwierdzil, ze nalezy siedziec cicho!

z tego co pamietam to np Saleta wykonczyl dwa diesle w bodajze fordzie bronco instalacja gazowa tyle ze dzialajaca na zasadzie nitro

Witam,

Piknie mrucza wszystkie 6 !

HI!!!

Powitac!!

WITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
2004-10-31 20:09:10, OLOBONO pisze:
a propos slyszalem juz o tym, ze wchodzi technologia pt,, przerob diesla na gaz'' tylko caly czas jeszcze cena jest abstrakcyjna....

Z roczek bedzie letko jak w telewizorni podawali że podajże(nie pomnę) Sanockie?Lublińskie?czy siakieś inne MPK przerobiło ze 2 aftobusy i testuje na gaziu, o przeróbce na rzepak nie wspomnę..

Powitać, powitać

kolejnego posiadacza 2,5td

Jedni odchodzą, inni przybywają.....