Zawory z wkladkami chlodzacymi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos wie gdzie mozna nabyc takie cuda chlodzone sodem lub innym medium?

nikt nic niewie?

Dołanczam się do pytania.

DOŁĄCZAM

zalezy do jakiego silnika, ja ostatnio kupowalem komplet do Uno 1.3T/1.4T tam takie zaworki sa w std - cena okolo 70zl sztuka ale da sie kupic taniej (i drozej - w aso 170zl )

chodzi mi bardziej o customowe

P.S.
chromowales moze glowiczke i dekiel z kolektorem?

Cytat:
2004-10-31 21:39:04, lunatyk pisze:
zalezy do jakiego silnika, ja ostatnio kupowalem komplet do Uno 1.3T/1.4T tam takie zaworki sa w std - cena okolo 70zl sztuka ale da sie kupic taniej (i drozej - w aso 170zl )

a tak z innej beczki skoro masz uno turbo, mozesz znasz temperature otwarcia termostatu w stopce pod filtr oleju ? na ile ten termostat olejowy jest ustawiony?

Cytat:
2004-10-31 22:22:20, ZoLt4R pisze:
a tak z innej beczki skoro masz uno turbo, mozesz znasz temperature otwarcia termostatu w stopce pod filtr oleju ? na ile ten termostat olejowy jest ustawiony?

po przekroczeniu 84*C olej jest kierowany do chlodnicy...

Cytat:
2004-10-31 22:06:43, kania_ pisze:
chodzi mi bardziej o customowe P.S. chromowales moze glowiczke i dekiel z kolektorem?

jesli chodzi o glowice to robie przy niej tylko to co niezbedne, tj wymiana wszystkich zaworkow+prowadnice oraz uszczelniacze, najgorsze ze nie bylem na to przygotowany wiec dodatkowa zabawa nie wchodzi na razie niestety w gre

dzieki za info odnosnie termostatu oleju

pytam bo tam gdzie chromowalem gadzety ktos oddal kolektor i glowiczke walka do chromu i myslalem ze to ty

gdzie kupowales zawory?

Cytat:
2004-10-31 23:51:51, kania_ pisze:
gdzie kupowales zawory?

W EMF na wielickiej 61, niby nie mieli a jednak sie znalazly, dokladnie sa to zawory z punto 1.4T wg katalogu takie same jak w 1.3T/1.4T UNO. Cena smieszna w porownaniu do aso

A ja bym tylko zapytał o zasadę działania tego ustrojstwa z czystej ciekawości na razie...

Cytat:
2004-10-31 23:49:18, kania_ pisze:
pytam bo tam gdzie chromowalem gadzety ktos oddal kolektor i glowiczke walka do chromu i myslalem ze to ty

a gdzie chromowałeś gadżety jeśli można wiedzieć??

za jubilatem ale niepamietam jaka tam jest ulica

Cytat:
A ja bym tylko zapytał o zasadę działania tego ustrojstwa z czystej ciekawości na razie

Podczas pracy w temperaturze sód się topi i w postaci cieczy przepływa w zaworze podczas jego ruchów dzięki temu temperatura z grzybka odprowadzana jest do trzonka zaworu i spada temperatura najgorętszych części zaworu.

lunatyk jakie wymiary zaworów są w tym uno .

ssacy 36 wydech 33mm

Cytat:
2004-11-01 10:01:03, kania_ pisze:
za jubilatem ale niepamietam jaka tam jest ulica

ile kosztuje taka zabawa? Jaki dlugi jest czas oczekiwania i jakie materialy mozna chromowac (stal, alu, etc)? Powierzchnia musi byc jakos specjalnie wyczyszczona? Kilka elementow silnika mozna by ladnie w chromie zrobic, dobry pomysl... jesli tylko nie jest to zbyt drogie

[ wiadomość edytowana przez: lunatyk dnia 2004-11-01 23:20:16 ]

za stalowa stopke pod alternator, stopke pod wspome 2 kola pasowe , kilka drobiazgow wszystko na polysk
i kolo glowne ktore jest odlewem na polmat dalem 150 zeta