Witajcie !
Wywołałem Cromę, który jest tutaj naszym guru

szkoda że nie mieszkam bliżej... ale oczywiście wszystkie porady wskazane !
Do rzeczy.
Mam Vectrę 1.6 8v i instalkę II generacji przejechany 1000km. Reduktor Zavioli, centralka LECHO Mini lambda (wiem ... )
Generalnie autko jeździ. Mam niepodłączony TPS przez gaziarzy. Mówili że z tym źle działa itd... Poczytałem na stronie Lecho i podłączyłem sobie sam na próbę - efekt kolosalny lepiej się autko zbiera, świetnie rusza... tylko od czasu do czasu robiły mi się obroty 2000-3000 na luzie - np na skrzyżowaniu - stoję i ryczę - obciach. Po odcięciu mojego kabelka od TPSu problem zniknął. Jeżdżę więc bez tego. Do gaziarzy nie pojadę bo instalka na gwarancji i nie chcę żeby mi gadali że coś grzebałem. Co to może być ? Bo z tym TPSem fajniutko się jeździło pomijając ten mankament obrotów. Wyregulowany był dobrze - przy lekkim gazie się zapalała dioda. Może centralka zwalona ? Tak sobie pomyslałem, że może puszcza coś w TPS s powrotem i silnik mysli że ma przepustnicę otwartą ? Może dać jakąś diodę żeby wstecznie blokowała?
I jeszcze pytanie przy okazji - pali mi 11 litrów gazu - jazdy głównie miejskie odcinki 5-10km. To dużo/mało/normalnie ? Grzebać przy tym?
czy jak podłączę ten TPS to będzie mi więcej palił ? Dynamika jazdy znacznie się poprawia jednak, choć rusza z mniejszym gazem, więc ...
Pozdrawiam
Piotrek