MotoNews.pl

Sygnalizator otwarcia drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie ten czerwony samochodzik na desce rozdzielczej, czy ktoś wie, jak to wyłączyć ? chodzi mi o drzwi od kierowcy, czy jest, a jeśli tak to gdzie wyłącznik/wyłącznik Mam źle spasowane drzwi, kręcenie imbusem nic nie pomaga, drzwi zamknięte, a świeci się, że otwarte i alarm wyje bo jest sygnalizacja otwartych drzwi

otwierasz drzwi..prawy dolny rog..jest guziczek pokryty gumka..odkrecasz..odpinasz dwa kabelki i po klopocie..tylko nie wrzucaj kabelkow do srodka w prog bo potem juz ich nie wyjmiesz jak bedziesz kiedys chcial

hmmmm....
Pytanie proste, banalne wręcz...
otwórz drzwi kierowcy, popatrz na "framugę" drzwi w dolnym prawym rogu... Tam masz włącznik (taki czarny gumowy).
Wykręć go i oblukaj.

no tak... 11 sekund za późno

jeszcze lepszy patent mi przyszedl do glowy..zamiast odpinac kabelki..obejrzyl wlacznik jak radzi robert i zrob tak (np tasma izolacyjna) zeby nie bylo kontaktu..jak wyjmiesz to sam zrozumiesz o co chodzi

MOżna jeszcze zrobić jedna rzecz Panowie z tym wyłącznikiem. Otóz ściągnąć gumeczkę wykręcić pstryczek, odpiąć kabelki i przeczyścić styki pstryczka, które lubią zaśniedzieć i może niestykać więc odgłosy będą i kontrolka się świecić będzie. Innego kupować nie ma sensu bo z reguły są krótsze o dosłownie kilka milimentórw (np. sprzedają pstryczki od lanosa lub nexi, które nie pasują długością do espero).
Pozdrawiam

Cytat:
2004-11-01 21:46:21, Jac pisze:
Właśnie ten czerwony samochodzik na desce rozdzielczej, czy ktoś wie, jak to wyłączyć ? chodzi mi o drzwi od kierowcy, czy jest, a jeśli tak to gdzie wyłącznik/wyłącznik Mam źle spasowane drzwi, kręcenie imbusem nic nie pomaga, drzwi zamknięte, a świeci się, że otwarte i alarm wyje bo jest sygnalizacja otwartych drzwi

A czy to na pewno chodzi o przednie drzwi?
Przecież możliwości może być więcej. 4 drzwi + 2 pokrywy.

Musisz polukać na wszystki wyłączniki przy drzwiach. Popatrz również na wyłączniki przy tylnej klapie i przy przedniej. Może tam sie odłączył kabelek i masuje z karoserią

Cytat:
2004-11-02 08:29:33, Kiniusia pisze:
Innego kupować nie ma sensu bo z reguły są krótsze o dosłownie kilka milimentórw (np. sprzedają pstryczki od lanosa lub nexi, które nie pasują długością do espero). Pozdrawiam

Jak to nie ma sensu? Ja kupilem oryginalne do Espero i sa takie same i pasuja. Jak moga nie pasowac? Tomek Mydlowski ma zdaje sie od Lanosa z miekka gumka i tez mu ladnie chodza. Koszt takiego przelaczniczka to okolo 2-2,50 wiec malutko. Po jakims czasie sniedzieja one i mozna je poczyscic, ale najlepiej jest je wlasnie wymienic.

Co do samego problemu Jac'a, jak mozesz miec tak zle spasowane drzwi, ze zamykajac je nie wciskaja Ci tego dzyndzla? Co tam przy nim kreciles? Ktorekolwiek drzwi otworzysz to zapali Ci sie ta lampka. Powymieniaj te guziory i bedziesz mial spokoj.

Pozdrawiam
QLogic

QLogic, z autopsji wiem, jak się wykłócałam z gościem w sklepie (ponoć) autoryzowanym Daewoo i wciskał mi ciemnotę, że te dzyndzle będą pasowały do espero. Zanim jednak kupiłam to rozkręciłam tą część i pokazałam panu, że jest zbyt krótka i kontrolka świeci się nadal. Ale jeśli Wam Panowie pasują to chwałasz Wam za to A może w Kraku nie ma porządych sklepów z częściami Daewoo
Cytat:
2004-11-02 10:32:23, QLogic pisze:
Jak to nie ma sensu? Ja kupilem oryginalne do Espero i sa takie same i pasuja. Jak moga nie pasowac? Tomek Mydlowski ma zdaje sie od Lanosa z miekka gumka i tez mu ladnie chodza. Koszt takiego przelaczniczka to okolo 2-2,50 wiec malutko. Po jakims czasie sniedzieja one i mozna je poczyscic, ale najlepiej jest je wlasnie wymienic. Co do samego problemu Jac'a, jak mozesz miec tak zle spasowane drzwi, ze zamykajac je nie wciskaja Ci tego dzyndzla? Co tam przy nim kreciles? Ktorekolwiek drzwi otworzysz to zapali Ci sie ta lampka. Powymieniaj te guziory i bedziesz mial spokoj. Pozdrawiam QLogic

po pierwsze..od lanosa pasuja..wsadzilem tydzien temu
po drugie..przeczyszczanie jest slabym rozwiazaniem..nie moglem kupic do drzwi kierowcy wiec przeczyscilem..i juz slabo to dziala..to jest za tanie zeby bawic sie w regeneracje
po trzecie w koncu..kolega autor postu napisal o zle spasowanych drzwiach i to faktycznie moze byc chyba jedyny powod..wymiana dzyndzla niewiele da bo..uszkodzenia tych przelacznikow polegaja na tym ze one nie stykaja a z tego co napisal kolega u niego styka i to na stale wiec tak jak napisalem jedyny ratunek to odpiac kabelki

sytuacja opanowana, sprawa faktycznie banalna, ale jak to bywa najprostsze rozwiązanie najtrudniej znaleźć... Dzięki za rady

Wyczyszczenie to za mało. Głównym problemem jest miękka sprężynka.