Modifikacja dźwigni ręcznego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zdobyłemm fotel lotniczy, niby git się siedzi, ale jest szerszy od standardowego i mam problem z zaciąganiem ręcznego. Poprostu dźwignia ociera się o brzeg fotela, przez co bardzo ciężko się ją zaciąga.
Dlatego myślę jak ją podnieść do góry, tzn. nie całą dźwignie, ale zrobić coś na kształt przedłużki podniesionej o około 5 - 10 cm do góry, tak aby ta "przedłużka" także miała przycisk, aby na parkingu nadal mógł zaciągać ręczny.

Bardzo proszę o jakieś pomysły

bedzie ci bardzo ciezko go zaciagac,bo bedziesz musial tak to przedluzyc zeby dzwignia poszla do gory a reszta mechanizmu zostala na dole.dobrze pokombinuj zebys nie przedluzyl nie tej dzwigni co trzeba bo ci sily zabraknie na naciagniecie tego

a moze prościej bedzie skrzywic samą wajchę tak zeby odsunęła sie od fotela... bo ja rozumiem mas ztylk ojeden lotniczy... drugi jest normalny...

tak tylko fotel kierowcy jest lotniczy, ale pomysł, ze skrzywieniem dźwigni jest chyba nietrafiony.

hmm ja mam dwa lotniki i jest spoko

Ja mam kubel i lotnika i nic nie przeszkadza... A może sie przyzwyczaiłem...

mój jest dość szeroki, i dźwignia ociera o bok fotela, tak, że niemożna złapać za dźwignie całą reką (w pełnym oplocie) tylko trzeba ciągnąc trzymająć za półówkę dźwigni (wzdłuż)