Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-11-04 13:29:27 Ja mam taki hak, znaczy ze "wypinany".
Ale nie ma nic tam takie o czym mowisz, tzn. bebenkow, linek i tym podobnych rzeczy. Poprostu, naciska sie guzik, i sie wyciaga. Jest jeszcze zamek na kluczyk, co by ktos sobie nie przyszedl i nie wyciagnal ot tak ![]() Pozdrawiam, Vino |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-11-04 14:44:18
Bo jest różnica między A i B. W A jest dokładnie tak jak pisze Sołtys. Działa to w następujący sposób: w bębenek wkłada się dźwigienkę, ciągnie w lewo i wtedy można włożyć/wyjąć hak. Przy wyjmowaniu trzeba przyłożyć niezły wektor i postukać w hak ![]() Kieszeń faktycznie trzeba mieć sporą, ale daje się też hak upchać do wnęki koła zapasowego ![]() Opis Urg'a dot. lampek jest niepełny, nie pokazuje tej lamplki wcale. Sygnalizuje kierunek wtedy, gdy do gniazda przyczepy jest podłączona przyczepa. Ale tylko wtedy, gdy samochód ma układ check control ORAZ specjalny przekaźnik do check control przyczepy. O ile dobrze pamiętam (choć już nie jestem pewien), to po wykryciu przyczepy (test świateł stop) check control sygnalizuje też usterkę świateł pozycyjnych przyczepy. Przy awaryjnych ta lampka działa zawsze, to normalne. w razie dalszych pytań zapraszam, Robert |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-11-04 16:13:28 Ja też mam taki hak u siebie ![]() |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-11-04 19:27:07 Witam!
Zdaje się ze tylko ja mam pełen wypas.. We wnęce koła zapasowego mam specjalna wytłoczkę, w której znajduje się miejsce na hak oraz specjalna, zaślepke która wkłada się kiedy hak jest zdjęty.. Tak, więc dźwignię wsadzoną w mechanizm w prawym rogu bagażnika przesuwa się w lewo i do dołu wyciąga się hak.. Mechanizm pozostaje w lewym położeniu.. kiedy zamiast haka zainstaluje się wspominaną zaślepkę.. mechanizm odskakuje w prawo.. W obudowie mechanizmu haka powinna być dźwigienka na uwięzi ![]() jeśli hak był rzadko zdejmowany.. przy pierwszym demontażu należy mu trochę pomagać.. polecam drewniany kołek i młot! uderzać od góry w kulkę.. Mi się udało za 25 razem! Można też uderzyć od dołu! Dokładne nasmarowanie gniazda towotem załatwia sprawę! Pozdrawiam! |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-11-04 20:31:18
UPS ![]() |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-11-05 08:53:23
Fuksiarz ![]()
Ja mam w lewym. Dobra, dzięki za pomoc - mam obraz sytuacji, zabieram się do naprawy, bo wszystko biega jak chce- linka sobie, rolka sobie, opakowanie sobie. ![]() |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-11-24 11:40:57 Na prośbę kolegi Thomi'ego zrobiłem zdjątko jak toto wygląda w kombiaku.
Marna jakość zdjęcia, bo z kamerki internetowej. ![]() |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-07-24 21:27:25 Chlopaki (odgrzewam troche kotleta), ja od poprzedniego wlasciciela dostalem hak wraz z taka 15 razy wieksza rama do przykrecania chyba pod tyl Omy (sprawa dotyczy Omy Carawan B). Czy ktos z Was tez ma taka rame??? Bo hak to jest taki jak piszecie mniej wiecej z kulka i takim zamkiem na kluczyk... z tym ze ten zamek sie mi kreci w kolko, zrabany chyba jest.
R. |