Tuning Poldka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kto mi powie jak można poprawić jazdę w Polonezie GSI na instalacji gazowej. Co warto , a czego lepiej nie ulepszać. Czekam z niecierpliwością.!.

Warto wymienic silnik....

A tak powaznie to tzw modyfikacja typu "GT",moze reduktor soniczny do instalacji. I zabawa z kompletnym ukladem wydechowym. Mozna sie tez pokusic o wymiane walka rozrzadu na bardziej sportowy.

Ale to wszystko juz bylo walkowane.

Poldka GSI na instalacji gazowej najlepiej tak poprawić, że wywalić instalację gazową. W poniedziałek zrobię zdjęcia silnika, który jeździł na LPG to zobaczycie jak LPG 'nie ma wpływu na zużycie silnika' itd itp jednym słowem po rozkręceniu głowicy zwątpiłem w LPG

Ja jeżdżę na gazie nonstop, a rozkręceniu silnika nie zauważyłem nic niepokojącego. Odchudź koło zamachowe i splanuj głowicę. Trochę pracy, ale warto

Cytat:
2004-11-05 06:32:25, michasmaniak pisze:
Poldka GSI na instalacji gazowej najlepiej tak poprawić, że wywalić instalację gazową. W poniedziałek zrobię zdjęcia silnika, który jeździł na LPG to zobaczycie jak LPG 'nie ma wpływu na zużycie silnika' itd itp jednym słowem po rozkręceniu głowicy zwątpiłem w LPG

A nie mówiłem. I jeszcze do tego gaz drożeje

Jak tak się sprawa przedstawia to teraz nawet jestem w stanie uwierzyć że magnetyzer poprawia jakość paliwa.

no moj na gazie jezdzil ponad 100tys km i zadnego zuzycia od tego nie bylo. a zawsze taniej

pozatym poczytaj tu i w sasiednich artykulach...

w GSI nie zmienisz walka ,bo nikt nie robi wałka pod hydraulike.ja proponuje wywalic kata dac strume i doprawoac wydech.Filterek powietrza ,jak chcesz lepsze wkrecaniena obroty to sciagnij troche z zamachu i dobrze ustaw LPG.

co do szkodliwosci LPG to nie wierze

No nie wiem... przy zużyciu paliwa mniej niż 8l/100km na trasie i obecnych cenach gazu zakładanie takiej instalacji to w moim przypadku byłaby czysta głupota. Tym bardziej, że jeźdzę przeważnie po trasie (do szkoły do Bielska 4 razy na miesiąc) a zużycie po mieście 10litrów też nie wymusza na mnie wpierdolenia w auto 1300zł, a potem dostane za niego 500 razem z instalacją i kupię sobie za to używany telefon.

instalacja 1050zł

bena liczmy na okraglo 4pln
lpg - II - 2pln

beny po miescie 10l x 4pln = 40zł/100km
lpg po miescie powiedzmy ze max 12l x 2 = 24zł/100km
lpg normalnie jak bierze 10l x 2pln = 20zł/100km

trasa bena 8 x 4 = 32zł/100km
trasa lpg mi palil 8 i mniej to 8 x 2 = 16zł/100km

4 razy w miesiacu trasa: nie wiem ile km???
na benie 100km - 32zł
na lpg 100km - 16zł

nie wiem ile jezdzisz, powiedzmy czysto teoretycznie ze w 1 strone masz 100km, i spowrotem 100km, to daje 200km x 4 wyjazdy = 800km w m-cu.

tak wiec 800km na benie = 8 x 32 = 256zł
na lpg 8 x 16 = 128zł

roznica - 128zł. w skali miesiaca.

w skali 10 m-cy (tyle trwa rok akademicki/szkolny) roznica wyjdzie 1280zł.

wiec po 10 m-cach takiego uzytkowania gaz sie zwraca, a potem jezdzisz za polowe ceny.

ale to byla pesymistyczna opcja - bo na codzien tez jezdzisz wiec instalka zwroci sie duuuzo szybciej.

wiec nie mow ze gazu sie nie oplaca...

Ja i tak gdybym miał wydać te 1300 to od razu kupiłbym inne auto. Po prostu nie zależy mi na tym żeby tak tanio jeździć bo mnie aż tak po kieszeni nie wali. Gdybym np zarabiał kase jeźdząc tym autem kilkaset km dziennie to wtedy bym raczej założył

1050zł. jak u ciebie jest 1300zl to jakos drogo macie...

Ja będę musial prawdopodobnie zalożyć gaz do drugiego auta, które najprawdopodobniej dostanę na dniach w prezencie... 2100 za instalkę...

Ale ten pijak mnie wydoi jak nie będzie miał gazu....

1300 czy 1000 jeden chuj, nie mam tyle teraz a jakbym miał to bym raczej wyremontował silnik 1.6, który już czeka rozebrany na stole operacyjnym

"...wszystko ma swoje priorytety, niestety, wszystko ma swoje wady i zalety..." paktofonika

"Jednostki nadaja, miliony odbieraja" K44

"Pocałuj mnie w dupe i jak gówno poczuj się" Karramba Wszystko ma swoje zady i walety to też się zgadzam

nowe miejsce na zapasowke

wiecej z tematumalolaty za kierownica

zajebiste,polacy to zawsze musza wszystko spier***ic... miala byc poduszka powietrzna, nie kolo bezdetkowe...

a temat czytalem na fso ak. to przykre, ale glupota jest cecha mlodych ludzi. ale nie tylko mlodych...