MotoNews.pl

Uszczelnienie skrzyni biegow w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wyzej :>
Czy udalo wam sie uszczelnic "kiedys" skrzynie biegow w maluchu ?
nie mowie ze sie nie da :> tzn na 2 dni

udalo zrobilem 10tyskow i bylo sucho a ja samochodu nie oszczedzam, skrzynia na rozwalonych poduchach lezy ale teraz jak patrzylem to juz troszeczke podcieka wybierakiem hermetyk rulezzzz albo czerwonyy silikon.

A ja mam teraz jakiegos problema nooo :/ Przedwczoraj zaczęło lekko podciekać z lewej półosi. Jak samochód normalnie stoi to nic, ale jak odrazu po jeździe go stawiam to mała plama sie tworzy, to cieknie stamtąd jak półos wchodzi w skrzynie i spod tej uszczelki takiej stożkowatej... :/ Jakaś rada?? Musze wyjmowac skrzynie rozumiem?? I uszczelniac...??

cieknie CI z tego "kaptura"
a cieknie po jezdzie :> bo olej sie rozgrzewa i staje sie rzadki
dlatego "bardziej" wycieka.

W sumie wyjmowac jej nie musisz
tylko odkrecic :> zabieraki :> i je zdjac :>
problem bedzie z odkreceniem oslon
jak masz taka cierpliwosc to zycze milej zabawy :>
mniej Hook strzelal :> jak regulowalem lozyska w skrzyni :>to podziekowalem

Cytat:
2004-11-05 19:35:23, maskekk pisze:
udalo zrobilem 10tyskow i bylo sucho a ja samochodu nie oszczedzam, skrzynia na rozwalonych poduchach lezy ale teraz jak patrzylem to juz troszeczke podcieka wybierakiem hermetyk rulezzzz albo czerwonyy silikon.

Czy to jest normanlne ??? kazdy chyba kto widzi cieknaca skrzynie olewa to bo po prostu rece opadaja

CO to jest ten hermetyk i gdzie go mozna kupic ?

Udało się zero wycieków, patent takiego jednego dziadka mechanika co w Niemczech w Luftwaffe pracował i Pana Chojnackiego, zero jakiejkolwiek wycieku, kapania. Przejechane juz 18000. Pozdro

MOW Daymon

Osobiscie to bym laczenie dzwona z korupusem zaspawal
pociagnal ladny ciagly spaw :> spawara do alu
jeden problem z glowy

Bede próbował ale raczej wyjme całą bo i tak bede musiał zamach wymienić Na lżejszy odpowiednik Wiec jakby nie było skrzynie musze wyjąć prawda?? I jezeli juz ja bede miał wyjętą to co posprawdzac powymieniac itp?? Tak przy okazji oczywiscie?? No nic, jutro to działać nie będe (18stke mam swoja własną ) ale w niedziele podziałam na ostrym kacu I czym to później uszcelniać wsyztsko??

a ja wogole nie mam oleju w skrzyni nie oszczedzam i jezdzi i bedzie jezdzic

loctite czarny

a co to za specyfik ??? bo ja takze jutro uszczelaniam skrzynke... poradzcie ;]

Ja tego hermetyka dostalem kupilem za 2zl w aso fiata a poco skrzynie wyjmowac zeby zamach wymienic ?

ja mam coś co sie nazywa technicoil też jest w tubce i jest czerwone generalnie te czerwone w tubkach(m.in chermetic)
sa dobre i powinno coś tam potrzymać. do kupienia w każdym sklepie motoryzacyjnym

Cytat:
2004-11-05 20:12:16, DaymoN pisze:
Udało się zero wycieków, patent takiego jednego dziadka mechanika co w Niemczech w Luftwaffe pracował i Pana Chojnackiego, zero jakiejkolwiek wycieku, kapania. Przejechane juz 18000. Pozdro

Pochwal się chociaż raz DaymoN Czy z uszczelniaczy półosi też nie cieknie???
U mnie to już wogóle paranoja jest, bo się notorycznie górny dekiel odkręca...tym razem na kleju wkrecę śrubki bo chyba nie ma innego wyjścia

Co do tego ze z maszt nie cieknie to mi sie az wierzyc niechce chyba ze juz oleju w niej w ogole niema albo jakis extra gesty.
widynek a moze wkrec na klej dlugie sruba utnij lebki i przykrec pokrywke nakretkami.

Cytat:
2004-11-08 19:20:43, maskekk pisze:
Co do tego ze z maszt nie cieknie to mi sie az wierzyc niechce chyba ze juz oleju w niej w ogole niema albo jakis extra gesty. widynek a moze wkrec na klej dlugie sruba utnij lebki i przykrec pokrywke nakretkami.

Taką śrubę bez łebka ludzie popularnie szpilką nazywają

to to ja wiem ale chcialem zeby bylo zrozumiale