Puchar kadeta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
trzeba troche ożywić forum proponuje poruszyć temat pucharu kadeta. Uważam, że jest to bardzo dobry pomysł jednak cena 34900 za przygotowany samochód + koszty startów nie jest wcale niska. Podobno istnieje możliwość wypożyczania samochodów i korzystania podczas rajdu z częsci przygotowanych przez organizatora(wypowiedź Tomka Kuchara) ale ile taki wariant będzie kosztował? może ktoś jest bardziej zorientowany bo na stronie www.pucharkadeta.com nic o tym nie pisze (a może źle patrzę).

pozdrawiam wszystkich

Mnie się wydaje, że pomysł jest dobry, a wszystko wyjdzie w praniu. Najważniejsze, że by było zainteresowanie pucharem ze strony zawodników i mediów.

za 34900 czy ile tam zł... można kupic N-kową mocniejsza astre gsi... (to moje zdanie) ale z drugiej strony jak juz odpowiednia ilosc "ludziów" zdecyduje sie na ten puchar to oczywiscie chetnie popatrze

Cytat:
2004-11-06 20:39:46, senSEJ pisze:
za 34900 czy ile tam zł... można kupic N-kową mocniejsza astre gsi...

Tak, tylko że ta Astra najprawdopodobniej będzie już po po paru sezonach startów i pewnie po kilku dzwonkach. A te Kadetty są nowo zbudowane. Ja bym wolał kupić takiego "nowiutkiego" Kadetta niż Astre po Pawle S. czy Abramowskim.

Cytat:
Ja bym wolał kupić takiego "nowiutkiego" Kadetta niż Astre po Pawle S. czy Abramowskim.

A jaka ta Astra po panu Pawle S. wszyscy wiedza . Tak szczerze to tez bym wolal kupic nowego Kadetta niz kupowac Astre i nie wiadomo ile kasy w nia pompowac. Z drugiej strony to ten Kadett nie zabardzo "szedł" na SuperSprincie, moze kierowca byl nie ten

Pozdrawiam

Panowie troszke dopowiem co do pucharu choc temat ma juz jakis czas...
Po pierwsze Kadetty nie sa nowe bo nie produkuje sie ich od jakiegos czasu...sa to tylko autka odnawiane i jeszcze nie wiadomo z jakim skutkiem.
Po drugie po wplacie tejze kwoty czyli 34900 samochod przez caly sezon nie jest wasza wlasnoscia staje sie on wasz dopiero po calym sezonie.
Po trzecie wieksza czesc powierzchni reklamowej, a przy tym ta najlepsza dla potencjalnego sponsora, na samochodzie jest juz zarezerwowana dla sponsorow pucharu ktorzy tak sie sklada nie doloza do startow.
Po czwarte wszystkie czesci trzeba kupowac u organizatora pucharu , plusem ma niby byc to ze beda upusty ale jak dobrze popatrzec na te upusty to jest smiechu warte.
Po piate zakladajac ze ktos kupi taki pojazd, slabej mocy 115 kM, po ukonczeniu sezonu moze sie okazac ze puchar potrwal tylko jeden sezon i na tym koniec z naiwniak zostaje z reka w nocniku bo: autko jest slabe zeby nim wygrywac PPZM w RSMP to nie ma prawa jezdzic.

Pan Woźniczko to stary przekręt łapę po pieniądze pierwszy ma, a żeby komuś oddać to zapomnij wiem coś o tym, a te kadety to kicha i to bardzo droga takiego kadeta to można złożyć za połowę tych pieniędzy nic nie grzebiąc samemu ireco zrobi budę i klatkę a raszta tu pic dobry mechanik i tydzień roboty i sponsorów masz swoich i auto też