| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinator polonez Korniaktów | 2004-11-06 16:15:34 witam wszystkich jest to mój pierwszy post. Szukałem w faq tego problemu co mnie dręczy i nie znalazłem sa wprawdzie podobne ale to nie to.
Mianowicie mój poldek praktycznie nie ma wolnych obrotów jak go odpale rano czy tam po nocy to jest ok lekko ponad 10 tys jak tylko wcisne lekko pedwał gazu to odrazu obroty wskakuja na 2000 tys i tak jest juz cały czas. kiedys taki problem miałem czasami teraz tak jest cały czas. Przypuszczam, ze jest to wina silnika krokowego i tu mam pytanie czy jest mozliwość sprawdzenia czy takowy silnik jest sprawny czy nie? prosze o pomoc i ewentualne sugestie edit: sory właśnie poczytałem faq dokładnie i widze ze kazdy ma taki problem i pewnie rozwiazania nie ma [ wiadomość edytowana przez: marcinator dnia 2004-11-06 16:50:14 ] |
marcinator polonez Korniaktów | 2004-11-06 18:13:50 co do silnika krokowego to jak go wyczyścic? i jeszcze jedno poszłem do sklepu ze starym silniczkiem tym co jeżdze na nim z zamiarem kupna nowego i co sie okazało koles w sklepie powiedział ze ten silnik nie jest od poloneza tylko od jakiegos fiata to kupilem ten co ma być, ale na nim ani tyle nie chciał chodzic obroty byly ponad 2000 tys. Mam pytanie czy silnik krokowy po wyciagnieciu z wtryskiwacza sie rusza (tzn. góra dół) czy ma byc nie ruchomy? bo ten co jezdze na nim jest nie ruchomy a ten co kupilem sie rusza to ja jusz nie wiem oco chodzi wogóle |
piotrekdj Miłośnik FSO FSO POLONEZ ANALOG S ... Warszawa | 2004-11-06 18:15:37 sprawdż wszystkie podcisnienia wychodzące wchodzące na całej długości np z wtrysku do wkładu węglowego (w plusie jest pod lewym zakolem) do serwa itd prawdopodobnie ssie lewe powietrze
|
marcinator polonez Korniaktów | 2004-11-06 18:25:29 dzieki za rade sprawdze napewno, ale obawiam sie ze to nie to zapomniałem dodac, że czasem jest taki dzień ze wszystko chula ok ale zadko kiedy taki dzien nastepuje np. przed chwila wyciagnolem silniczek popatrzylem sie na niego bo co innego mozna zrobic wsadzilem spowrotem i jest ok narazie tylko jak długo? zobaczymy |