| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-11-07 00:05:56 Witam wszystkich!
Wiem, że temat już był poruszany, ale tak naprawdę to nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Właśnie kończę kapitalkę swojej Omesi (2,0i+gaz, r. 90, silnik C20NE). Zostały mi sprawy kosmetyczne, w tym wymiana tablicy wskaźników. W moim samochodzie nie ma obrotomierza, więc zakupiłem sobie taką tablicę na Allegro. "Niechcący" wpadłem na Forum (dużo przydatnych wskazówek-super) i tak myślę, że chyba będzie z tymi zegarami ZONK! W tablicy jest prędkościomierz wyskalowany do 260 km/h i wszystkie wskaźniki są elektroniczne, tzn. nie na linki. Swojej tablicy jeszcze nie wyjmowałem, więc po pierwsze nie wiem czy zakupiona tablica będzie pasowała, a jeśli tak, to czy wskaźniki będą podawały rzeczywiste wielkości. Jeśli nie, to czy jest jakiś sposób, żeby to wszystko dobrze działało? |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-11-07 11:53:36 Faktycznie zonk |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-11-07 12:18:32 Zegary kosztowały mnie 80 zł.
I co nie da się z tym nic zrobić ??? |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2004-11-07 18:10:47 No zawsze można sprzedać |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-11-07 19:50:13 No jasne, ale czy to naprawdę jedyne wyjście?
Czy ktoś wie czy ta deska będzie pasowała czy nie. W zasadzie to przekonam się już niedługo, gdy wyjmę starą deskę, ale nie o to mi chodzi. Problem w tym, że nie wiem, czy w wypadku, gdyby wszystko pasowało, tzn. wtyczki, złączki, itp., to czy wskaźniki będą wskazywały prawidłowe wielkości ??? Gdyby nie, to muszę odpowiednio wcześniej zaopatrzyć się w zegary takie, jakie powiny być, żeby niepotrzebnie samochód nie stał rozkręcony. Może ktoś ma wymontowane zegary z Omegi z silnikiem C20NE i mógłby mi zrobić fotkę tyłu deski z gniazdami - byłbym wdzięczny. |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2004-11-08 21:01:17 witam
po pierwsze to w Twojej wersji do prędkościomierza dochodzi linka, a w zegarach które kupiłeś kabelki po drugie to obrotomierz będzie przekłamywał (ma elektronike ustawioną do silników 6-garowych a nie 4) więc będzie wskazywał wartości większe o 1,5 raza ostatecznie paliwo i temperatura powinny być OK lepiej sprzedaj te zegary i kup od swojej wersji powodzenia |