MotoNews.pl

Wyważanie koła zamachowego -katowice okolice?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
może mi ktoś pomóc gdzie mogr dać wyważyć koło zamachowe w okolicach(katowic lub okolicach)Ile taka usługa kosztuje ??

powiem ci ze ja szukałem i niestety musialem zaufac tokarzowi.....z tym ze on toczyl kola dla maluchów juz od 10 lat i niekt sienie poskarżył wiec zaryzykowałem i bez wyważania mam.

Jeśli tylko tokaż ma dobrą maszynę i zna się na rzeczy to można zaufać. My tak też robimy.

no ba...z tym ze czasem wywazanie tez nie jest dokladne (wiadomo gdzie zyjemy...) a panewy moga dostac po pupie i wał także po jakims czasie.....

Wystarczy, że tokarz się postara. Bo jeśli na odpierdziel zrobi to wiadomo!!

A jak dam tlko stoczone-tonie bedzie częsło autkiem ??

mi ciutke zaczelo.ale tylko nawolnych

A mam jeszcze pytanko.bo mnie gościu co ma mi zrobić to koło straszy że jaak zetne do wieńca to nie bedzie wolnych obrotów.Jest to moźliwe?Bardzo bede musieć dzwignąć obroty ??

mi mowil gosciu ze do wienca nieda rady stoczyc bo sie rozleci kolo.

Ja dziś dałem do toczenia ale do wienca sie nie da niby
Kazałem ściąć te całe zgrubienie czy jak to ttam nazwać-i w piątek do odbioru.A miał na wymiane ale miał do starego typu z szerszym wieńcem jak by ktoś chciał to moge dać namiary

panowie ja tez lyslalem ze jak tokarz dobrze stoczy to jest ok.i bylo.ale jak cos sie dzieje nie ok to tylko raz.tak bylo w moim przypadku.wywazenie bylo,ale jakos to nie przeszkadzalo.dopuki nie przegialem z predkoscia.130 na godzine i od wibracji odkrecila sie panweka tylnia.jak sie odkrecila to byly takie wibracje ze w momencie blok pekl na pol...reszty nie trzeba opowiadac.caly remont od nowa

To co radzisz?? N seri śmigać

Cytat:
To co radzisz?? N seri śmigać

O ile sie nie myle to w grupie A koła również nie wolno staczać. Jest to niezgodne z homologacja.

stoczyc owszem,tylko ze potem wywazyc.bo to ze sie tokarz stara to nie wystarczy.mnie to kosztowalo 400 zeta to staranie sie tokarza.

a tak a propos mojego koła, mam tylko stoczone, bez wyważania, jezdze na nim od samego poczatku rajdowej kariery mojego malucha (jakies 1,5 roku) i jest narazie OK.

ja ta panewke mam na klej do srub przykrecona. ile obrotow miales przy 130 ?

Macie do wieńca stoczoine czy tylko troche np do 6,5kg ??

2mm od wienca

Cytat:
a tak a propos mojego koła, mam tylko stoczone, bez wyważania, jezdze na nim od samego poczatku rajdowej kariery mojego malucha (jakies 1,5 roku) i jest narazie OK.

ja na swoim stoczonym i niewywazonym jezdzilem 2 lata i tez bylo ok.az do pewnego momentu