| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2004-11-07 22:12:00 Witam!Mam taki problem z Scoupe 1.5 z 1992 na gaz!Po zapaleniu na bęzynie jest ok z obrotami natomiast jak po przekroczeniu obrotów powyzej 2000(automatycznie sie na gaz przestawia) nagle obroty spadają do 0,6 -0,8 tyś, a czasem potrafi zgasnąć.Obroty spadają tez po kazdym przekręceniu kierownicy w lewo i prawo!Przy ruszaniu z miejsca (jest wtedy na gazie) tez jakby sie dławił i miał zgasnąć a obroty obroty spadają do 0,6-0,9 dopiero po dodaniu gazu jest wszystko ok! |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-08 00:53:26 Poprostu masz niewyregulowany gaz.Wystarczy ze podjedziesz na regulacje,a twoje problemy powinny zniknac.Pozdrawiam
|
reddevil1 HF MEMBER SCOUPE POZNAN | 2004-11-08 12:55:57 Witam
W moim poprzednim aucie miałem gaz i były podobne problemy zreszta u kumpla w astrze i polo tez . Zgadzam sie ze Złociutkim ze moze to byc tylko kwestia regulacji ale zanim udasz sie do serwisu i wydasz kase to sprobuj spuścić syf z reduktora . Na dole reduktora powinna byc wkrecona taka wieksza śruba , gdy ja wykrecisz powinna wypłynąc czarna maź , wypuść ja całkiem i wkreć spowrotem srubę. Mozliwe ze to powoduje twoje problemy przynajmniej u mnie tak bylo po spuszczeniu odrazu mozna poczuc roznice a druga sprawa to filterek gazu wszystko zalezy czy juz był wymieniany bo u mnie zapomnieli i po wyjeciu wysypały sie z niego nawet kryształki osadu był tak brudny a wszyscy wiedza jakie czyste paliwa teraz mamy . Jeżeli to nie to nie wiem , to o czym pisałem napewno nie zaszkodzi . A tak poza tematem to mam prośbę do posiadaczy SCOUPE w dziale technicznym jest temat :"WSZYSTKO O SCOUPE"który zacząłem i proponuję tam wpisywać swoje posty na temat tego auta , łatwiej bedzie nam zauważyć nowe info dotyczące tego modelu bo podejrzewam , ze większośc ma właczone powiadamianie o nw poscie w tym temacie , ale to tak na marginesie POZDRO [ wiadomość edytowana przez: reddevil1 dnia 2004-11-08 13:06:35 ] |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2004-11-08 14:50:07 Dzieki za podpowiedzi!Zrobie tak jak mówicie--odkręce śrube przy reduktorze..., a jak nie pomoże to na regulacje gazu bo mam jeszcze na gwarancji, filtr tez wymienie!Pozdrawiam |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-08 16:52:34 Gdyby ci sie nie chcialo jechac specjalnie na regulacje,, to odkrec sobie mieszanke o 1/3 obrotu i powinno byc dobrze |