MotoNews.pl

Głośno

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomóżcie!! Czy zna ktoś jakiś skuteczny sposób na wyciszenie poldka??

mata biturmiczna (taka do ocieplania poddaszy w domach -np ISOVER) mata jest niepalna i nie wchłania wody.. pomysł sprawdzony i praktykowany cena takiej maty to około 50zł za rolke a całej rolki nie zużyjesz

nawet mam taką... została po budowie domu... dzięki. Czyli wciskać gdzie się tylko da??

matę oczywiście

za deske rozdzielczą na podłoge (szczególnie w okolice mostu) i powinno być dużo lepiej

Ja ostatnio spędziłem cały dzień na wytłumienie poldka. Poszło całe oparcie ze starej kanapy na wepchanie w deskę rozdzielczš i trójkšty mocujšce lusterek. Reszta miała być potem. Na następny dzień wyjeżdzam z garażu i... pada elektryka. Najpierw wycieraczki, potem wentylator, światła itd. No więc rozbiórka deski, wyjmowanie gšbki itd... i po 6-ciu godzinach dochodzę, że to kabel idšcy zaraz przy stacyjce;-/ I już potem nie chciało mi się tego wpychać więc zostało jak jest. Ale efekt był dość dobry przez jakiś czas. Najważniejsze jest rzeczywiście żeby most był cichy. U mnie większość hałasu to most, silnik to pestka

no nawet widzialem gdzies taki temat
bodajze na stronie fso auto klubu

tak w fso ak jest artykul odpowiedni, nic dodac nic ujac... ja zrobilem wszystkie drzwi mata bitumiczna z allegro i ... jakos nie widze efektu...a ostatnio plastiki tylnej polki i caly bagaznik mi przerazliwie skrzypi... wszystko wyjalem i nadal skrzypi.. pewnie mi sie juz blachy rozchodza.. hehehehe

Cytat:
2004-11-08 18:09:39, uzar pisze:
Pomóżcie!! Czy zna ktoś jakiś skuteczny sposób na wyciszenie poldka??

Jeśli idzie o wyciszenie silnika. Najwięcej hałasu przenosi się poprzez deskę i jeżeli tam dobrze wypełnisz wolne miejsce będzie naprawdę ciszej. Ja tak zrobiłem i słyszałem już wiele opinii "niezależnych" pasażerów że jest bardzo cicho jakb nie w poldku. Najlepiej napchać tam ISOVER-a. Ale trzeba to zrobić naprawdę szczelnie za całą deską i za konsolą śordkową.

aha i podstawa to wyciszenie sciany grodziowej od strony silnika, tam jest ta mata ze sreberkiem odbijajacym cieplo... nie mozna juz takiej kupic, ale da sie kupic wieksza i sobie dociac... jak ja podczas malowania wyjalem resztki poszarpanej tej maty to sie ze 2 razy glosniej zrobilo!!

mata bitumiczna na drzwi sie nadaje ale zeby wszystko nia tlumic to nie - drzwi tez tyle nie wytlumi ale za to beda sie lepiej zamykac a takze dzwiek bedzie lepszy z glosnikow

Najlepiej to wywalic wszystko z auta i pod orginalne wyciszenie polozyc drugie takie same.

Cytat:
2004-11-09 10:02:31, k1cyprys pisze:
aha i podstawa to wyciszenie sciany grodziowej od strony silnika,

Właśnie o tym pisałem tylko że od strony zegarów

Dzięki chłopaki. Dobrze, że jest długi weekend znowu, to sobie będę upychał isovera tu i tam.

no i bagaznik!!! jako heathback (czy jak to sie tam pisze) wszystkie halasy przedostaja sie z bagaznika... pod kolem zapasowym i po bokach za tapicerka na blotnikach tez troche upchaj