Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-11-08 22:57:11 oto co ktos napisal na forum: (niestety nie pamietam kto)
Pod konsolą, powyżej pedałów jest metalowa puszka ABSu. Dochodzą do niej m.in. 4 przewody (4 pary przewodów) o podobnych średnicach nieco ponad 6mm. Dwa sztywniejsze są od kół przednich a te drugie od tylnych. Na wyłączonym aucie wyciąg tą wiązkę przewodów, i po kolei sprawdź omomierzem rezystancję. Na każdym powinno być ok 1KOM (1000 omów). W schemacie jest rozpisane do których nóżek dochodzą przewody odpowiednich czujników: C10 i D10 przedni lewy czujnik prędkości C11 i C12 przedni prawy D11 i D12 tylny lewy C13 i C14 tylny prawy ja tak sprawdzalem i wykazalo mi przednie lewe kolo, jeszcze nie robilem... pzdr |
![]() Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2004-11-09 12:54:48 Jak sprawdzisz w tej kostce co wychodzi z kompa , że gdzieś nie ma 1000 omów to potem sprawdzasz sam czujnik, musi pokazać też 1000 omów jeżeli pokaże tzn że walnięty jest kabel a jak nie to znaczy że walnięty jest czujnik.
PS każdy czujnik połączony jest z przewodem wtyczką , wystarczy ją wypiąć i można sprawdzać ten czujnik na jego 2 nóżkach. pozdrawiam Rysio |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-11-11 23:21:05 |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-11-13 11:25:02 hehe pjacek widze ze mamy duzo wspulnego...
ja tez robilem tylne przelaczniki od szyb, tez nie dzialala mi regulacja nawiewu, tez zostal mi do zrobienia abs i termostat ![]() ![]() oprocz termostatu i abs musze jeszcze zalozyc alarm ktory wyciagnalem z poprzedniego auta...ma ktos moze jakies doswiadczenie na tym polu? pozdrowionka |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-11-13 14:38:06 ja mam bodajze fotece dwa czy plus...mam czujnik ultradzwiekowy z prealarmem, kupowalem jakies pol roku temu za wlasnie 150zl...
podlaczenie nie jest probleme, tylko srednio mam pomysl jak znalezc wyprowadzenie do kierunkow, czujniki otwarcia drzwi no i gdzie podlaczyc odciecie zaplonu.... jezeli chodzi o sterowanie centralnym zamkiem to trzeba podpiac jakie bufor czy cos takiego... tutaj wiecej szczegolow pozdrawiam |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-11-13 14:38:37 Jak już bedziecie montowali alarm to przy okazji warto zamontować takie cudo: STOW-2
Ja to mam i jest hmmm... bajeranckie ![]() |