MotoNews.pl

Drobniutka zagwostka!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drobne pytanko!! Do tych co robili podświetlenie deski!! co prawda ja już też robiłem tzn wsadziłem czerwone żarówki jednak prawie zawsze świeci coś a'la różowy ale ostatnio zrobiłem radio w sposób zdeka inny tzn wziąłem markera i wszystkie rzeczy od podświetlania zamalowałem od środka na czerwono efekt zawalisty czerwony kolor a'la nowe soniacze. chce taki sam kolor mieć na podświetleniu zegarów i tu pytanko jak rozebrać licznik aby sie dostać do tarcz z cyferkami co by je od środka na czerwono pomalować a nic przy tym nie sp****ić??

W Omedze robi się to tak
http://www.bestiales.pl/?pg=po3&dp8=1
może coś będzie podobnie. Ja osobiście jeszcze nie zmieniałem podświetlenia ale zamierzam.
Pzdr

TAK TO SIĘ ROBI Na tych rys. nie ma kierownicy, więc nie wpadnij tylko na pomysł, aby ją zdjąć! Zegary wyjdą bez zdejmowanie kierownicy.
Powodzenia

Tak masz rację, po założeniu czerwonych żarówek
do podświetlenia deski kolorek jest "trochę różowy"
szczególnie że założyłem białe zegary tak więc
przez zimkę bedę kombinował jak to poprawić.

Co do wyjmowania zegarów to nie powinieneś mieć problemów
tylko trochę cierpliwości a jak po złożeniu wszystkiego
do kupy nie zostanie ci żadna śrubka luzem
TO FULL SUKCES

pzdr Red

a ja mam czerwony i to taki ze mi sie całość łącznie ze wskazówką świeci jak dam rade to dołącze zdjęcia
i władowałem zwykłe diody czerwone stopień światła taki jak w diodach do peugotów

dzięki chłopaki za odpowiedzi!! ale sie lekko nie zrozumieliśmy to co piszecie to jush mam opatentowane i rozkrecam wszystko i potem składam z powodzeniem jak na razie !! mój problem jest zdeka inny chodzi mi o to żebyscie mi poradzili co robić (jak już wyciągne cały licznik) żeby się dostać do tarcz z cyferkami najlepiej od strony wewnętrznej!! czyli poprostu jak rozłożyć(z tym to jeszcze dam rade przeważnie wystarcza odpowiedniej wielkości młotek ) a potem złożyć cały zestaw wskaźników mając go już wymontowanego leżącego na biurku!!
a jak zrobie to też wrzuce jakieś foty co byście ocenili pozdro

a slyszales kiedys o srubokrecie (wkretaku)
rozkrec i juz. a jezeli chodzi o zdjecie tarcz z cyferkami to najpierw musisz zdjac wskazowki.
zdjac latwo tylko potem musisz je tak ustawic zeby pokazywaly ci odpowiednia predkosc.
a nie lepiej wstawic digital

na wskazówki to strasznie trzeba uważać najlepiej zaznaczyć ich położenie ale nie wiem jak to zrobić a podobno często nie udaje się za pierwszym razem i potem okłamuje na prędkości