MotoNews.pl

VW 2 - 1.8 RP Monojetronic (90 KM) jaki mikser?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Średnica oraz marka? Czy stosować też przekładkę turbaksową i czy pod lub nad mixerem? Proszę o info.
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: norekm dnia 2004-11-09 09:04:51 ]

Panowie, czy nikt nie wie - czy nie chce powiedzieć? Pytam ponieważ wydaje mi się że mam niewłaściwy. Chcialbym wiedzieć dokladnie jaki trzeba bo jadę za kilka dni do gazownika.
Pozdrawiam

witam.
nie ma innego wyboru oprócz mixera do 1 punktowego boscha w podział pod wtryskiem.
chyba ,że chcesz mieć więcej mocy na tym silniku to instalacja gazowa na wtrysku.
można tam zabudować instalacje 3 generacji tzw. lejącą.
do nich należy firmy tartarini etagas, z landi lis , z landi-renzo igs.
w tym wypadku robisz instalację wielopunktową .

Cytat:
2004-11-11 23:25:28, croma1 pisze:
witam. nie ma innego wyboru oprócz mixera do 1 punktowego boscha w podział pod wtryskiem. chyba ,że chcesz mieć więcej mocy na tym silniku to instalacja gazowa na wtrysku. można tam zabudować instalacje 3 generacji tzw. lejącą. do nich należy firmy tartarini etagas, z landi lis , z landi-renzo igs. w tym wypadku robisz instalację wielopunktową .

Dziękuję za odpowiedź. Ale ciekawiło mnie też jaką średnicę powinien mieć mixer, ja mam u siebie 38 mm i ostatnio przełożyliśmy jakąś podkłądkę pod mixer (to jest chyba tzw podkładka turbaksowa) - wcześniej była nad mikserem - silnik dostawał za dużo powietrza i na ciepłym silniku nie jeździł dobrze.
Teraz (narazie) jest ok. Jestem zadowolony. Moze to tez jest przyczyną tego że gazownik podczas jazdy ustawił mi parametry.