Czy moja omega nie ma zadnego zabezpieczenia??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam omege z 96 roku model 97 nie mam juz tego smiesznego zabezpieczenia w kluczyku tylko mam centralny zamek na pilota. a Pytanie takie czy nie ma zadnego zabezpieczenia ta omega?? zadnego immobilaizera?? dosc dziwne by to było. a moze ja o czyms nie wiem?

MAM TEŻ OMSIE Z 96 MODEL 97.
PILOT PILOTEM ALE IMMOBILAIZER PODOBNO MAM W KLUCZYKU, MUSZE ZROBIĆ CERTYFIKAT OK 40 ZŁ PODOBNO. TEŻ TO RADZĘ. TO BĘDZIESZ WIEDZIAŁ CZY MASZ CZY NIE. MI UBEZPIECZYŁ GOŚCIU POD WARUNKIEM ŻE W WOLNEJ CHWILI DOSTARCZĘ TEN CERTYFIAKT.

Cytat:
Pytanie takie czy nie ma zadnego zabezpieczenia ta omega??

autoalarm i
Cytat:
IMMOBILAIZER PODOBNO MAM W KLUCZYKU

zgadza się.

To moze ja tez sie dolacze z pytaniem bo juz od dluzszego czasu mnie trawi....
Oma 95, wiec pilocik do centralki jest na podczerwien ("#...!!!!), problem w tym, ze pomimo zlutowania calego ukladziku w srodku (poprzedni wlasciciel chyba nim rzucal albo co?) i emitowaniu przez ow pilocik widocznej (czerwonej) wiazki - lipa...
nic sie nie otwiera nic sie nie zamyka, probowalem siedzac w srodku, na zewnatrz, przez szyberdach itd.

Pytanie brzmi, czy mam olac sprawe, czyli otwierac kluczykiem jak dotad, czy moze warto zainwestowac w nowego pilota i central radiowo sterowany, czy wreszcie cos sie da zrobic, zaprogramowac, przeprogramowac??????
Pojecia nie mam, dla mnie to jest po prostu high-tech!
Tak czy inaczej dzieki za ew. rady

witam
spróbuj tak:
wsiądź do auta, przekręć kluczyk w zapłon, a następnie wciśnij zamykanie na pilocie
pozdrawiam

Cytat:
2004-11-09 21:30:58, OLOBONO pisze:
...czy wreszcie cos sie da zrobic, zaprogramowac, przeprogramowac??????

To się jakoś programuje - siedzisz w środku, zbliżasz pilot do czujnika i naciskasz, i coś tam ( )- jest w instrukcji do Omegi z pilotem na podczerwień - może ktoś ma.
W poprzedniej czasem musiałem tak robić i skutkowało.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Cytat:
i emitowaniu przez ow pilocik widocznej (czerwonej) wiazki - lipa...

no no no, kolega widzi w podczerwieni

dobra dzieki zajrzalem tez do insrukcji i juz wszystko jasne.
Dzieki za pomoc Pozdrawiam

,,widzacy w podczerwieni widzi co sie czerwieni?''

Nowy pilot w ASO ok 200 zl sic!

200zl? to juz wole dolozyc z 300 i porzadny alarmos zainstalowac

ASO= A Spierdalajcie Ode mnie! (z tymi cenami)