MotoNews.pl

Przewody zapłonowe za 50 zł? warto??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Muszę wymienić przewody zapłonowe. Może ktoś mi doradzi jakie kupić najlepiej? Oferowano mi jakieś za 50 zł. z Ełku, sądzę, że raczej nie będą zbyt udane.

- Dzieńdobry
- Dzieńdobry
- Ma pan może przewody zapłonowe do espero 1,5
- Ma pan założony gaz
- Nie
chwila szukania przewodów na magazynie
- Proszę, za 79 zł
- Dziękuję, dowidzenia
- Dowidzenia
A Ty kombinuj dalej!

Miałem, jeden przewód upalił sie po niecałych 2 miesiącach. Kupiłem Eektrospark czy jakoś tam za 140 zł i jest na razie ok.
Artur

Dzięki, że też nie wpadłem na to wcześniej

Cytat:
2004-11-09 14:12:27, Sportsterek pisze:
za 140 zł i jest na razie ok. Artur

Gold? Platinium? Titan? Silver?

Przewody Elektrospark OEK-057.
Artur

Byłem zainteresowany materiałem z jakiego jest to cudo warte prawie 2x tyle co moje wykonane... no i oczywiście czy jest 2x lepsze

Przewodów nie rozcinałem, żeby zobaczyć rodzaj materiału. Natomiast są one wykonanie porządnie tzn:
1. Fajki przy aparacie zapłonowym są kątowe (zajmują mniej miejsca)
2. Fajki przy kolektorze wydechowym zaopatrzone są w metalowe (aluminiowe) osłonki - radiatory.
3. Wszytkie fajki zatrzaskują się na końcówkach jednakowo z mile wyczuwalnym oporem.
4. Z przykrego doświadczenia wiem, że to co tanie nie zawsze jest dobre tylko bo jest tanie>
Postaram pomiętać i za jakieś 10kkm napisać jak się sprawują.
Pozdrawiam
Artur

Cytat:
2004-11-09 15:02:39, Sportsterek pisze:
1. Fajki przy aparacie zapłonowym są kątowe (zajmują mniej miejsca)

Też takie mam

Cytat:
2. Fajki przy kolektorze wydechowym zaopatrzone są w metalowe (aluminiowe) osłonki - radiatory.

ooo... tego nie mam

Cytat:
3. Wszytkie fajki zatrzaskują się na końcówkach jednakowo z mile wyczuwalnym oporem.

Też to mam

Cytat:
4. Z przykrego doświadczenia wiem, że to co tanie nie zawsze jest dobre tylko bo jest tanie

Zgadzam się z Tobą, ale ja kupując swoje kable nie pytałem się w sklepie o cenę, tylko o kable - kupiłem jaki mi dał sprzedawca (coś tam na nich pisało, że są dostosowane specjalnie do gazu). Pogadamy za 10 tys km... chociaż szybciej chyba puszczę złomiaka-esperaka do żyda... jak żona pozwoli

Cytat:
2004-11-09 13:35:10, p0m0r pisze:
Muszę wymienić przewody zapłonowe. Może ktoś mi doradzi jakie kupić najlepiej? Oferowano mi jakieś za 50 zł. z Ełku, sądzę, że raczej nie będą zbyt udane.

Moga być. Roku Ci nie wytrzymają. Po penym czasie przy ściaganiu przewodów ze świec kable zostaną w ręku, pozostałość na świecy. Najgorsze będą przebicia do masy. Po raz drugi ich nie kupię.

Za 50 zł ? No coż, ,,z gówna bata nie ukręci'', jak tanie to nie moze być trwałe i dobre, taka jest zasada na tym swiecie.
Ja proponuję przewody firmy Medbryt z podwójna izolacją. Koszt ok. 120 zł.
Pozdrawiam

Cytat:
2004-11-12 12:19:27, Krzysztof_L pisze:
Za 50 zł ? No coż, ,,z gówna bata nie ukręci'', jak tanie to nie moze być trwałe i dobre, taka jest zasada na tym swiecie.

eeee no a nasze esperaczki?? tanie i dobre ..bo tanie

a tak na serio to faktycznie nie ma sensu na takich rzeczach oszczedzac bo to sie szybko zemsci

Cytat:
2004-11-09 15:02:39, Sportsterek pisze:
...Fajki przy kolektorze wydechowym zaopatrzone są w metalowe (aluminiowe) osłonki - radiatory...

Dla ścisłości, to nie są radiatorki, tylko osłonki termiczne

Co do kabli, to bierzcie w ciemno Janmory, tanie, kable sprawdzone przez wielu Espero driverów

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-11-12 22:42:08 ]

qbay - Espero nie jest tanie tylko inne samochody sa drogie. Wiadomo, że przemysł samochodowy to lokomotywa i podstawa dla działania przemysłu oraz utrzymania państwa.
Pozdr.

krzysztofie..a tak ladnie prosilem zebys nie przekrecal mojego nicka espero jest tanie..bo przeciez tego nie mierzy sie w wartosciach bezwglednych tylko wlasnie w relacji do cen innych aut..oczywiscie mozna mowic ze to inne samochody sa drogie..ale na tej zasadzie to i chleb mozna uznac za drogi..jesli juz to powiedzialbym raczej ze zarobki sa niskie

Cytat:
Wiadomo, że przemysł samochodowy to lokomotywa i podstawa dla działania przemysłu oraz utrzymania państwa.

no ale co z tego?? sugerujesz ze panstwo traktuje kierowcow jak dojna krowe?? no to prawda w duzej mierze ale ceny samochodow w polsce sa i tak jednymi z nizszych w europie i to ze ceny rosna to raczej nie jest juz wina panstwa..jesli za cos bym je obarczal to np za oplate na drogi zawarta w cenie paliwa ktora nie idzie na deklarowane cele..no ale o tym szkoda gadac nawet

Cytat:
2004-11-12 22:41:20, -JACO- pisze:
Dla ścisłości, to nie są radiatorki, tylko osłonki termiczne Co do kabli, to bierzcie w ciemno Janmory, tanie, kable sprawdzone przez wielu Espero driverów [ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-11-12 22:42:08 ]

JACO - gdzie w W-wie można kupić janmory?
Pozdr. P.

Cytat:
Co do kabli, to bierzcie w ciemno Janmory, tanie, kable sprawdzone przez wielu Espero driverów

Bardzo ciekawa opinia... Swoje Janmory wypierd... szybciej niz zalozylem 152zl w kibel

Ja na Janmory też sobie chwalę - wymieniłem je na siakieś niemieckie bo jeździły prawie dwa lata, ale nic się złego nie działo...
Sam się teraz zastanawiam po co ?
Chyba miałem wtedy za dużo wolnej kasy

Ja też mam janmor od zimy zadnych problemów najlepiej sprawdzać koble w deszczowy dzień wieczorem zajżeć pod maskę jak nie iskrzy na cewce to ok ja iskzry to cewka do wymiany i kable tez inny obiaw to przymulenie silnika przy nagłym nacisnięciu gazu podzczas deszczu najczęściej jest tak że jak kobel przebity to cewka też leci muwie o tej za akumulatorem a tą w rozdzielaczu też lepiej spraswdzić ja miałe przebite kable i obie poleciały nowa cewka to ok 120 zł a ta wrozdzielaczu to nie pamietam chyba 30 zł dobra rada jak ktoś wymieia koble to odrazy z rozdzielaczem i polcem niedrogo to wychodzi i spokuj
a tak na margineś to mam wodę w tylnych prawych drzwiach miał ktoś kiedyś takiego zonka????

Aha tak wszędzie wpisuje swoje cenne wywody bo jeszcze nie mam klubowych kolegów i nie wiem gdzie sie podziać