Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2003-01-03 09:31:38 Nie kapuje po co komu w takim aucie gaz: pali to jakies 5-6 litrow w miescie (poza miastem pewnie 4), a zbiera sie jak furamanka z 1 koniem i to do tego starym ![]() |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2003-01-04 16:09:12 Zapomnieliscie panowie (ja tez zreszta) o OGROMNYM bagazniku w tym aucie!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2003-01-05 11:52:01 Sorki, ale z niczego, ani z nikogo sie nie nasmiewam - po prostu uwazam ze we wszystkim nalezy zachowac wzgledny rozsadek: jak ktos kupuje taki slaby i oszczedny silnik, to zagazowanie go uwazam za bardzo kiepski pomysl. Po prostu - jak ktos serio mysli o gazie w Corsie to powinien kupic wiekszy silnik, zwlaszcza ze roznica w cenie rocznika 98' 1.0 do np. 1.2 jest znikoma, i tyle. Jak ktos kupuje 1.0 to lepiej zostac przy beznynie, zwlaszcza ze ten silnik z osiagami ociera sie o granice smiesznosci - 18,5 s do 100km/h!!!! Na gazie pewnie jakies 20 s!! Ile ma maluch??? Pewnie cos kolo tego ![]() Poza tym nie jestem wrogiem ani gazu, ani Corsy. Co wiecej, uwazam ze wersja 1.4 16V jest naprawde super! Sam chcalem taka kupic, ale niestety w Polsce jest ich bardzo malo i kupienie tego z drugiej reki graniczy z cudem. Co do gazu... jezeli wejda biopaliwa to pierwszy polece do gazownikow, bo jak mam szkodzic silnikowi, to lepiej miec jakas z tego kase. |
![]() DrA eS ... | 2003-01-05 19:05:25 Od kiedy Ty sie Iwan taki tolerancyjny zrobiles ?? O starciu z Ambrozym i Ełem juz nie pamietasz ?? Ale to pozytywnie ( nie zebym mial to Ci za zle ![]() Nie bardzo rozumiem powod do smiania sie z silnika Corsy. Jest slaby, ale co z tego?? To nie jest auto wyscigowe. Zamierzam kupic Corse mojej Drugiej Polowie. Gazu nie zaloze co prawda z powodow ideologicznych ( nie bede robil konkurencji mojej zapalniczce ). KrzyH80 - czy ja mam sie ponabijac z Twojego silnika ?? Bo dla mnie jego osiagi tez ocieraja sie o granice smiesznosci. A moze z mojego silnika ma sie ponabijac ktos kto ma 400koni ?? Wiec jak widzisz jest to tylko kwestia punktu odniesienia. Dla jednych 20s do setki to zenada dla innych nie. Lepiej zalozyc gaz do Corsy jesli kogos nie stac na benzyne niz tarabanic sie Kaszlakiem - ktory ma w/g co niektorych tyle samo do setki. |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2003-01-06 08:02:30 Witam
Chcę wtrącić swje trzy grosze. Po pierwsze uważam, że gaz w każdym samochodzie ( prawie) ma sens, a to ,że w korsiawce spadną osiągi to co? Ktoś kto to robi bierze to uwagę. Po drugie od koni pod maską ważniejszy jest mózg, ja jeździłem wcześniej Ibizą co miała ( jak była nowa) 40 koników a potrafiłem po mieście jechać szybciej niż furki 3-litrowe, bo trzeba po prostu mieć oczy otwarte, nie tylko ciężką nogę. Pozdrowionka szczególnie dla 1-lirowców trzymcie się. |
![]() gelczas OMEGA 3000 Radom | 2003-01-06 11:18:14 Pozdro dla KrzyH80.
A tak swoja droga kiedys tez uwazalem, ze zalozenie LPG do tak mizernego silniczka jakim jest 1.6 to nosens. Pomyslalem taka biedna Vectra to sie musi wlec do tej setki bez LPG a co dop. z LPG. UUUU Wlosy mi deba stawaly, ale kazdy chyba z czasem dochodzi do zdrowych zmyslow i po czasie sie puknalem w glowe, ze roznica w zalozeniu gazu w Corsie 12V i w Cadilacu 4,2 rozni sie dla mnie czasem w jakim sie zwroci cena zalozenia inst. W kazdym badz razie szacuneczek dla wszystkich z takim samym znaczkiem na masce (lub gdzie indziej lub wogole bo zdjety ![]() |
![]() IWAN SUBARU IMPREZA GT wawa | 2003-01-06 11:44:10 Dramar...wiesz co innego tolerancja w przypadku LPG i podejścia człowieka do przyspieszania, a co innego tolerancja dla wyscigów ulicznych bo trochę inne jest zagrożenie (jeśli można uznać zagrożeniem zakladanie LPG do corsy 1,0). ![]() Nie chciałem tego właśnie pisać do KrzyH80 bo mi tak nie wypada jak Tobie z MV6 pod nogą. Straciłem sporo czasu ![]() Wg mnie to moja niunia nie po to przeszła kurację żebym ją gazem traktował.Wolałbym za te 2000PLN włożyć kolektor Supersprinta, ale ja jestem maniak więc... Osobiście myślę o kupieniu drugiego autka co przerobie na gaz i nie będe niuni męczył w koreczkach. Wyznaję jednak zasadę, że jak gazik to większy motorek, ale nie jestem pepek świata i rozumiem podejście 1,0 LPG, a kasy nigdy zawiele. Ktoś woli mieć srebrną lodówke ELEKTROLUX, a inny skórzane siedzenia w samochodzie czy zmieniarkę. Moja ex nie rozumiała jak mogę wydawać kasę na auto i zabranić chciała, ja nie zrozumiałem czemu kupiła płaszcz skórzany w DERI i dała ( w obnizce) 3000PLN. Ok, slicznie wyglądała, ale.... mogła kupić nie DERI i by mniej wydała. Ale nie protestowałem. Obecna rozumie i nie protestuje pomimo, że nie wie po co i dlaczego. Uroki zycia i zapealeńsów. |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2003-01-06 22:40:23 Cos sie wszyscy na mnie uwzieli ![]() Co do spraw merytorycznych: Skoro uwazacie ze 1.0 LPG to taki swietny pomysl, to moze sobie takie cudo sami kupicie? Moze jazde probna? Bo cos mi sie wydaje ze byloby jak w kawale o kolesiach ktorzy wimienili sie Maluchem na BMW i skonczyli w szpitalu ![]() Poza tym dziwnie to wyglada, jak najwiekszymi moimi krytykami w tej sprawie sa Damar jezdzacy MV6 i IWAN jezdzacy Vectra 1.8 usportowiona na 100 roznych sposobow. Zaden z was nie ma LPG, oboje jezdzicie niezle wypasionymi furkami o fajowych osiagach, a wychodzicie na najwiekszych zwolennikow bryk dla ktorych max mozliwosci to 130 km/h. Pomyslcie o tym nastepnym razem jak bedziecie pomykac 200km/h.... |
![]() gbos Opel Vectra A/B Koszalin | 2003-01-07 10:20:27 Przepraszam Krzysiu ale ... . Mam dwie "niunie" na LPG ( 90 i 136 konisi ) i jeżdząc Matizem z gazem ( silnik 0,8l ) nie odczuwam dyskonfortu. Dwóch moich znajomych posiada Fiesty 1,1 z LPG i również sobie chwalą.
Uważam także, że porównywanie 126p do Corsy 1.0 12V jest śmieszne. Pozdrawiam PS ja na Ciebie się nie uwziłem, mam inne zdanie na ten temat. W miejscu kropek wpisałem że nie Masz racji, ale edytowałem posta bo może to ja nie mam racji ![]() [ wiadomość edytowana przez: gbos dnia 2003-01-07 10:23:17 ] [ wiadomość edytowana przez: gbos dnia 2003-01-07 13:14:51 ] |
Tymon Corsa 1.0 XE City 19 ... Piotrków Tryb. | 2003-09-25 22:27:53 I jak sie sprawuje twoja Corsa? (Ja mam identyczna i z tego samego roku) bo moja po przejechaniu na gazie jakies 4 tys. bardzo zle - pali sie kontrolka silnika i dostala wyskich obrotow. na razie nikt nie wie co jej jest. ![]() Tymon |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-09-25 22:58:55 Witam
Dodam swój głos do dyskusji i napiszę żę zagazowałem SC 900 i jedyne czego żałowałem to tego że zrobiłem to tak późno. Uważam że gaz ma sens w każdym autku o ile będzie trzymał aktualną cenę i różnicę pomiędzy nim a benzyną. Po prostu jeśli autko mało pali to czas zwrotu inwestycji będzie dłuższy. Nie ma co dramatyzować, spadek osiągów czy mocy nie jest tak drastyczny. A jak się dba i za bardzo nie skąpi to silnik nie zdechnie. PZDR Vincent Do Tymona - zastosuj czasem kurację dla Twego silniczka i co jakieś 1000 - 1500 przegoń go na benzynie z dodatkiem środka czyszczącego układ paliwowy. |
![]() dansing Pełnoprawny Klubowicz Opel Corsa Pszczyna | 2003-09-27 08:57:15 Witam!! Zastanawiam sie poco do takiego autka z takim silnikiem gazownia.To i tak malo pali na benzynie.Ja osobiscie nierobil bym tego mojej corsiczce. ![]() |