MotoNews.pl

[126p] stacyjka i kable w niej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. mozecie objasnic po kablach jakie wchodzą do stacyjki i jakie z niej wychodzą?? Po kolorach?? Potrzebny mi ten który daje plusa do stacyjki z aku i po przekreceniu kluczyka daje plusa na nastepny kabel wychodzacy ze stacyjki do rozrusznika. czyli interesuja mnie 2 kable: dajacy + do stacyjki dla rozrusznika i ten który odbiera ten plus i podaje do rozrusznika. nie chce odpalac kablami Tylko mi do tego startera potrzebne (opisane w innym temacie) i bez tego ani rusz ;( To jak, pomozecie?? I jeszcze jedno przy okazji, gdzie podłączyć plus z halogenów do kabla świateł długich(plusa) ?? Bo nie wiem który to kabel, tak zeby halogeny załączały sie razem z długimi. HELP plz, thanx z góry. YO

zlacz wszystkie nic sie nie stanie. mozesz sobie z tym swobodnie kombinowac, a sam sie domyslisz ktory do ktorego

Jednak wolałbym wiedziec jaki kolor do czego? Zawsze jakies zwarcie moze sie chyba zrobic a nie chce ryzykowac.... Napewno ktos wie co i jak. I jeszcze jedno, jak je "odpiąć" od stacyjki?? bo one sa tam tak jakby w środek wpuszczone.... juz nie ma tej plastikowej obudowy ani nic. I jak z tymi halogenkami? gdzie podłączyc plus od nich do długich?? tzn gdzie idzie ten kabelek od długich?

podaje po kolei (w kolejnosci zalaczania) kable w kostce ze stacyjki
czarny
brazowy
blekitno-czarny
czerwony...

Pokombinuj... ja sie poswicilem i poszedlem do drugiego pokoju po kostke

W kolejnosci załaczania czylki wychodzi na to ze..... czarny brązowy : zapłon
błękitno-czarny, czerowny- rozruch
dobrze mysle??

Cytat:
2004-11-10 16:34:05, toki pisze:
(...) Potrzebny mi ten który daje plusa do stacyjki z aku i po przekreceniu kluczyka daje plusa na nastepny kabel wychodzacy ze stacyjki do rozrusznika. czyli interesuja mnie 2 kable: dajacy + do stacyjki dla rozrusznika i ten który odbiera ten plus i podaje do rozrusznika. (...)

Ja Ci mówie - umów sie z jakimś klubowiczem z okolicy, który trochę prądu zna (Wawa w końcu duża, ktoś sie znajdzie ) i razem podłubcie przy tym. Jak byś jeszcze znalazł takiego co ma księge ze schematami elektro to moment opanujecie.
Nie pisze tego żeby Cie zniechęcić, nie chce tylko żebyś zrobił sobie/autu krzywde .

ps. Może ktoś wrzucić skan schematu lub chociaż fragmentu ze stacyjka?

Hmmm . To ja sie podepne bo Mnei dreczy taki jeden jak podłaczylem przycisk.....
Wiec wziąłem kawał grubego przewodu .... i od aku do rozrusznika ....

Zapłon musi byc właczony - takie zebezpiecznie by odpalił , a rozrusznik po nacisnieciu guzika a potem startera.....
Dzieki temu ciezej odpalic

Toki zamieszał, ale tego co Ty Czuczu napisałeś to już w ogóle nie qmam

Toki dreczy mnie na pw jak zrobiłem na przycisk.
TO napisałem tutaj....

Spokój jush tam wykombinowałem... zobaczymy czy zadziała

Masz gaśnice?

I polise na zycie. tez nie kumam tego co czuczu napisales. nie lepiej zrobioc sobie prubnik i sprawdzic co i jak ?? a najlepiej podlacz pod klapa. pierwszy bezpiecznik z drugim daje zaplon. czerwony kabel w kostce w ktorej jest jeszcze brazowy i czarny daje rozruch i juz.

Wszytko jest, gaśnicen bandaże itp I....... odpalił dziisaj z przycisku... :] Who is the boss Przy okazji zrobiłe sie zapinki na klape tył, obspawanie budy z tyłu, zamontowałem na stałe halogenki itp itd.... dzień przepraciwany uffff.....

To sie narobiles. zazdroszcze ci ze masz gdzie robic przy malcu echh gdybym ja mial garaz....

Robiłem to u kumpla w serocku, na siwezym powietrzu 4 godzinki, garaz mam u siebie tesh ale spawarką i roznymi ciekawymi rzeczami niestety tutaj nie dysponuje :/ ale za to jutro bede u siebie silnik wyjmował Pierwszy raz

Silnik z malca za pierwszym razem wyjolem w 40 minut. Jak cos to wal do mnie na gg.