MotoNews.pl

Wymiana rozrządu...jaka cena w Gdańsku?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mozecie mi polecic kogos niedrogiego i dobrego do wymiany rozrzadu w okolicach Gdańska?
i jaka jest cena wymiany?
czy mozna tylko wymienic Pasek bez napinacza?
dzieki za odp

espero 1.8

Co prawda nie mój rejon, ale zainteresował mnie drugi człon zapytania. Nie pisałeś jaki przebieg ma obecnie auto. Lepiej to zrobić w miejscu gdzie się na tym znają. Wymiana samego paska to nie wszystko. Złe dogranie całości może spowodować to, że akustycznie silnik będzie pracował jak by posiadał turbinę co za tym idzie ponowne wizyty reklamacyjne i regujacyjne.

Ostatnio widziałem ceny w którymś AutoŚwiecie, przy porównaniu Espero z Oplem i cena wymiany paska na stacji ASO była podana 60 zł. Tylko wymieniać

Właśnie w złomiaku (1,5) wymieniłem pasek. Cena wymiany i dobrego i drogiego fachowca: 130 zł (dodatkowo naciągnął pasek klinowy, bo piszczało wspomaganie zaraz po odpaleniu) za 16V, 90 zł za 8V. Ceny w byłym ASO DU to 180 zł, a razem z częściami gostek powiedział: "uuuu... panie to będzie z 600 zł). Mnie cała impreza (łącznie z częściami) kosztowała 360 zł.

Ja w 1,5 16V wymieniałem rozrząd miesiąc temu. Rolki napinającą i prowadzącą też. Przy okazji wymieniłem pompe wodna i pasek alternatora. Razem jak dobrze pamietam około 550 zł (części + robocizna).
No ale w 1,5 podobno jest duzo drożej

Czy dużo... robocizna więcej o 40 zł i jedna rolka więcej też za kilkadziesiąt (50??? nie pamiętam) zł.