Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sputnick Karton z DDR Gliwice | 2004-11-11 22:25:57 Witam!
Dzisiaj zakupilem z kumplami FSO 1300 za 400zl. Jest duzy ,czerwony i dlugi (bez skojazen). I wogole jest z niego prawdziwy uliczny madafaka ![]() 1.W gazniku pelno oleju (caly filtr tez w oleju). Wziolem go do domu ,co sprawdzic (model z druga gardziela otwierana podcisnieniem i jakas pompka (?) ) 2.Na swiecach pelno oleju i jakis grudek czegos. 3.Opadniete drzwi ,jak to sie podnosi? 4.Na pedale hamulca luz z 4 centymetry 5.W chlodnicy woda (spuscilem tym korkiem na dole chlodnicy ,dobrze ?) I wogole stan dosc do mocnego remontu (rozwalone drzwi ,pogiete klapy ,pocieta tapicerka) Czy jest ktos z Gliwic lub okolic ,kto by nam pomogl ? Ocenil co trzeba wymienic itp. Prosze o pomoc. Sputnick & Red Fiat Squad |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-11-11 22:42:38 Na slasku jest duzo furiatow wiec pewnie ktos sie zajawi.
Symtomy ktore opisujesz wskazuja na to ze ten fiat to konkretna padaka. Ale chwala zes sie podjal uratowania fiaciny. |
![]() CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2004-11-11 22:45:01 No to ładniego szro...yhm yhm Fiacika kupiłeś, no ale za tą cene ![]() ![]() A który to rocznik??? |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-11-11 23:55:12 olej na swiecach to zly znaj, na filtrze moze byc od odmy. jaki to model gaznika konkretnie ?? masz nanim napisane powodzenia. |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-11-12 00:06:35
nie znam tego oznaczenia ![]() ![]() |
Sputnick Karton z DDR Gliwice | 2004-11-12 01:01:43 Mam jeszcze pytanko. Jak wykrecilismy swiece to nadal nie dalo sie zakrecic walem za pasek klinowy, to normalne? (wrzucony luz ,wcisniete sprzeglo).
Co do gaznika to nie wiem gdzie jest oznaczenie wiec napisze wszystko co na nim pisze: na gornej czesci licencja weber z41a na tym duzym korpusie 11z41a (w komorze plywakowej) Gaznik jest caly objepiony syfem (mam juz czarna klawiature ![]() Rocznik fiacika bodajze 87 ,na deklu zaworow pisze 1300 a na klapie z tylu 1.5 (???) Sputnick |
![]() goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2004-11-12 09:09:51 wrzuc 5 bieg czy tam 4 i powinienes spokojnie ruszyc silnikiem pchajac auto. jezeli we dwoch nie dacie rady to jakas lipa chyba jest. co do gaznika to jest zwykly weber mont5owany w kantach. druga przepsutnica zpewnie sterowana jst podcisnieniem.
pozdro |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-11-12 10:53:05 jak to jest rocznik 87 to to nie moze byc 1,3 chyba ze ktos mu tam inny silnik wlozyl. Remont silnika zlupełnie cie sie nie opłaca moim zdaniem. Popatrz czy buda sie jeszcze do czegos nadaje. to ze pogieta to nic, wazne zeby nie byla pognita. Sprawdz podłoge. Jesli bedziesz mial bude jako taka to moze sie bedzie opłacalo go ratowac. |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-11-12 11:06:14 SWAPa mu zrobili i tyle ![]() ![]() |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-11-12 16:36:52
a po co odrazu silnik, wystarczy pokrywe z 1,3 ![]() Sputnick: jak na bloku miedzy odmą (taka czarna puszka) a filtrem oleju jest nadlew z numerem 116 to napewno blok jest z 1,3 |
![]() kaovietz F&F Sympatyk PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-11-12 21:03:15 Witam!
Zopisu wynika,że auto to konkretna padaka ![]() Ale po kolei: 1.Olej w filtrze to zazwyczaj efekt zuzytych pierścieni i cylindrów,czyli silnik wrak,ewentualnie niedrozna odma,ale... 2....olej również na świecach upewnia mnie,że silnik jest padniety 3.Opadniete drzwi to prawdopodobnie efekt zuzycia zawiasów,trzeba wymontować drzwi (odkręcenie śrub bez palnika ew.przecinaka zazwyczaj graniczy z cudem) i wstawić nowe ośki zawiasów,po uprzednim rozwierceniu zawiasów na wymiar nowej osi. 4.Luz na pedale hamulca może być kwestią regulacji dźwigni przy serwie,podejrzewam jednak,że układ jest zapowietrzony. 5.Wodę z bloku silnika spuszcza sie śrubą umieszczoną obok "kominka" odmy.Tylko stare 125p miały taki zmyslny kranik. Generalnie wydaje mi się,że kupiliscie złom ![]() ![]() ![]() Powodzenia i pozdrawiam! |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-11-12 21:38:27 ja swojego fiaciora kupilem za 570zł, blacha jest dobra tyle ze silnik byl umierajacy i trzebabylo remoncik zrobic, ale teraz smiga az miło ![]() |
Sputnick Karton z DDR Gliwice | 2004-11-12 22:37:18 Witam!
Poskladalismy go do kupy dzisiaj. Wsiadam za kiere ,kumple pchaja (padniety aku / rozrusznik) i nic ,padaka :| Wlalismy troche beznyny do gaznika ,kumple pchaja i nagle pyr pyr pyk wrrrrrrrrr ![]() ![]() ![]() Nie mamy korka oleju i z klapy po jezdzie przez dlugi czas sie dymilo ,jak odkrecilem korek zbiornika wyrownawczego to lekko lecial taki (niebieskawy?) dymek. Czy to jest uszczelka pod glowica i czym grozi taka jazda. Pozdrawiam Sputnick ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-11-12 23:21:16
Ja mam chiba taki kranik ale wygląda to z deczka odmiennie niż sobie wyobrażałem - mam nadzieje ze rozkminie jak to działa ![]()
Ja za swojego nowego dałem 500zł i oprócz tego że jest w dobrym stanie to ma jeszcze gazownie dwuletnią ![]() ps. Nie wiem czemu ostatnio znikają w niewyjaśnionych okolicznościach moje posty, chyba musze to wyjaśnić... ![]() Jak mnie jeszcze jeden zniknie to sie wqrze ![]() ![]() |
![]() MAGNUM 125 Reda | 2004-11-13 00:21:14 Sputnick.. gratulacje..z twojego pierwszego postu wynikało ż eten fiat to max. padaka ![]() ![]() aha jazda bez korka oleju jest wogule mozliwa? nie tryskało olejem?a wogule jaki poziom tego oleju? sprawdziliście? a ogólnie to polecam wymienić wszystkie płyny, w chłodnicy , w silniku(olej) i w przewodach hamulcowych.. pozdrawiam P.s. dajcie jakies fotki |
Sputnick Karton z DDR Gliwice | 2004-11-13 14:24:38 Sprzeglo jest na linke i chodzi bardzo dobrze. Co do oleju to jest na bagnecie na minimum, po odpaleniu silnika kontrolka cisnienia gasnie.
Przed chwila dzwonil kumpel ,fiat juz pali z kluczyka ![]() Ile kosztuje ubezpieczenie DF 1500 ? Sputnick |