[125]Problemy na beznzynie / na gazie jest dobrze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam instalacje gazową i nie narzekam z wyjątkiem 16l na 100km, na ów instalacji wciskając gwałtownie gaz obroty pną sie w góre natomiast na benzynie bez znaczenia czy zimny czy rozgrzany gwałtowne wciśnięcie powoduje chwilowe zdławienie i dopiero wchodzi na obroty. Dodam że to samo było na wcześniejszym gaźniku i na wcześniejszej pompie, obecny gaźnik był również czysczony(zmienione filtry paliwa i powietrza). Co może być przyczyną owego chwilowego zdławienia na benzynie?

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2004-11-13 21:33:04 ]
[ powód edycji: w temacie podajemy oznaczenie modelu!!!!!!!!!!!! ]

Nie wiem co, ale cie pociesze , że u mnie jest identucznie, dlatego na gazie jezdze

Zastanawiałem się nad opcją zapłonu który mógł być przestawiony na gaz ale tego nie wiem albo rzecz błacha jaką jest że gaz tak ma i gdyby nie instalacja wcale bym na to uwagi nie zwrócił -takie psychologiczne nastawienie

Co prawda nie mam DF'a ale też tak kiedyś miałem, mój dziadek w swoim malcu też tak ma i kolega tak samo. Ja się tego pozbyłem nieświadomie, bo jak poprawiłem dolot (diury w puszce filtra, rurka zamiast tłumika szmerów i odma w butelce) problem sam zniknął. Czyli wg mnie dostawał za dużo paliwa a za mało powietrza i go przelewało i dlatego się dławił. Jak źle klepie to poprawcie mnie.