Majonez na korku wlewu oleju ?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, miałem nie zawracac głowy i nie zaczynac nowego tematu ale lepiej wiedziec co jest grane a ja nie jestem pewien.
Odkreciłem ostatnio korek wlewu oleju i patrze a na wewnętrznej stronie taki majonez?! wytarłem i zakreciłem, ale teraz co jest tego powodem i czy to są jakies powazne oznaki?
wydaje mi sie ze to wina uszczelki pod głowicą, płyn z chłodnicy dostaje sie do oleju i to jest powodem, czy sie myle?
napiszcie mi czy to zle swiadczy juz o silniku i co jest tak naparwde przyczyna, dzieki!

nie mylisz sie. a jak wyglada plyn chlodzacy tez kaie cosie ma ?

Cytat:
2004-11-13 12:11:54, Chrostek pisze:
patrze a na wewnętrznej stronie taki majonez?!

majonez babuni ?

sorka za ot nie moglem sie powstrzymac

Cytat:
majonez babuni ?

sorka za ot nie moglem sie powstrzymac

hehe spoko, niewiedziałem jak to nazwac bo to taka papka i kolor miała podobny, no ale cadal neiwiem czy to normalne?!

u mnie to byla uszczelka pod glowica:/ wyciagnij bagnet i zobacz czy tam tesz jest. jezeli jest majonezik to na 100% uszczelka

Cytat:
2004-11-13 12:11:54, Chrostek pisze:
Witam, miałem nie zawracac głowy i nie zaczynac nowego tematu ale lepiej wiedziec co jest grane a ja nie jestem pewien. Odkreciłem ostatnio korek wlewu oleju i patrze a na wewnętrznej stronie taki majonez?! wytarłem i zakreciłem, ale teraz co jest tego powodem i czy to są jakies powazne oznaki? wydaje mi sie ze to wina uszczelki pod głowicą, płyn z chłodnicy dostaje sie do oleju i to jest powodem, czy sie myle? napiszcie mi czy to zle swiadczy juz o silniku i co jest tak naparwde przyczyna, dzieki!

To jest objaw wody w oleju tudzież właśnie plynu chłodzącego.
Nalezy uszczelnic układ chłodzący i wymienic olej...

nie tam niema, czysty olej i bagnet tesz jest czysty

To silnik jest juz padaczka jak jest masło na korku ktoś go konkretnie katował.

no i tu sie myslisz, kupiłem go 3 miechy temu, u poprzedniego własciciela silnik miał remont na wiosne wiec jeszcze rok nie minoł a nie widział(silnik) 4tys obrótów, ja go tez raczej nie katuje, chce nim pojezdzic a niemam kasy na remonty i naparwy, a 150 leci, takze owy majonez jest chyba jakąs oznaka dopiero:/

Na 100% cosik nie tak masz z uszczelka mialem to samo w polonezie i musialem zmienic uszczelke bo sie meda wydmuchala. A napisz czu na luzie silnik chodzi rowno czy go lekko trzepie

proste pytanie...
jeździsz na gazie ?

jeśli tak to odpowiedź jest równie prosta - jak jest wilgotno to tak jest i nic sie nie dzieje . Jeździj dalej

Cytat:
Na 100% cosik nie tak masz z uszczelka mialem to samo w polonezie i musialem zmienic uszczelke bo sie meda wydmuchala. A napisz czu na luzie silnik chodzi rowno czy go lekko trzepie

no jak sie rozgrzeje to chodzi roowniutko, jest dobrze wyregulowany i etc.

Cytat:
proste pytanie...
jeździsz na gazie ?

jeśli tak to odpowiedź jest równie prosta - jak jest wilgotno to tak jest i nic sie nie dzieje . Jeździj dalej

no to mnie Koniu uspokoiłes, jeszcze wsyztkeigo niewiem a to dlamnie był szok, także dzieki wam za wszytkie sugestie

Jezli silniczek ci chodzi rowniotko to masz wszystko oki. Bo objawy wybitej uszczeli to sa nie rowna praca silnika na wolnych obrotach.

Ja jeżdze na gazie mam silnik w takim sobie stanie i tez ostatnio miałem taką papke tylko ze u mnie była to wina odmy gdy odłączyłem przwód idacy z odmy do obudowy filtra powietrza papka znikła wiec wymieniłem puszke odmy podłaczyłem wszystko i paki dalej nie ma poprostu odma była przypchana.
Radze Ci zdjąc tak samo przewód i pojeżdzic tak jakis czas jesli papki juz nie bedzie to wymien puszke odmy!!
pozdro

a ja was tu panowie troche rozczaruje i dam pole do popisu otoz ja mam to samo zjawisko i tez olej jest czysty na bagnecie.moze i nic dziwnego ale ja mam kaszla i nobel dla tego ktory w nim znajdzie obieg wodny.instalacji gazowej tez nie ma co szukac.dodam ze auto od remontu ma jakies 4000 przejechane a nowe jest w zasadzie wszystko lacznie z blokiem jesliby ktos snul insynuacje o jakichs zapieczonych kanalach olejowych czy innyxch niedroznosciach...no i co to jest?

Cytat:
a ja was tu panowie troche rozczaruje i dam pole do popisu otoz ja mam to samo zjawisko i tez olej jest czysty na bagnecie.moze i nic dziwnego ale ja mam kaszla i nobel dla tego ktory w nim znajdzie obieg wodny.instalacji gazowej tez nie ma co szukac.dodam ze auto od remontu ma jakies 4000 przejechane a nowe jest w zasadzie wszystko lacznie z blokiem jesliby ktos snul insynuacje o jakichs zapieczonych kanalach olejowych czy innyxch niedroznosciach...no i co to jest?

Krasnoludki w nocy Ci wode dolewają??

moze to jednak kiepski olej ? bodajze u snake'a jakies zlogi oleju sie tez robily.

Cytat:
moze to jednak kiepski olej ? bodajze u snake'a jakies zlogi oleju sie tez robily

ja cały czas odkąd mam faita jeżdze na lotosie dieslu i kiedys miałem troche tej paki potem po rozbiórce silnika i złozeniu nie miałem a potem znów miąłem i okazało sie to wina odmy

jesli oleju nie przybywa ani nie ubywa a plyn chlodzacy wyglada normalnie to jedyna przyczyna jest pogoda-wilgoc zbiera sie pod deklem zaworow i robi sie taki glut...olac sprawe...

jezdze na syntetycznym ale bede musiał wymienic bo jest zazadki:/