Zestaw naprawczy oraz dobry gazownik.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie można zakupić zestaw regeneracyjny do reduktora w necie lub we Wrocławiu?? Czy znacie jakiegoś niedrogiego gazownika, który poradziłby sobie z instalacja w Ladzie 110??

jak jest popularny parownik to powinno być w każdym sklepie......ostatnio szukałem do swojego AG i nie znalazłem.al ejakieś tam Lovato to mieli

pozdr

Pdepnęsie pod temat.
Mam dylemat czy kupić do reduktora oryginalny zestaw naprawczy (LANDI) czy zamiennik. Czy to sie moze jakoś różnić jakością? Bo ceną to wiadomo.
Przykład:
Po prostu zestaw 59 zł
Zestaw oryginał 85zł
Czy drugi oryginał za 89zł
Czy ktoś ma jakieś doświadczenai jeśli chodzi o jakosć zamiennika? Na alledrogo dochodzi jeszcze przesyłka. W sumie 3 dychy różnicy to niewiele jeśli zamiennik okaże się kichą. Ale znowu płacić 30zł więcej za to samo też jest bez sensu.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Napiszę tak, z Landi nie miałem doświadczenia, ale z Lovato i Tomasetto owszem. I odnoszę wrażenie, że producenci zamienników prawdopodobnie nie zdają sobie sprawy z wymagań odnośnie materiału z jakiego są zrobione membrany. Wyciąć kawałek gumy i doczepić do tego kawałek blachy oraz dołożyć parę sprężynek to żadna filozofia. Natomiast problem polega na zastosowaniu odpowiedniego materiału. Zamienniki z którymi miałem do czynienia już po wyjęciu z opakowania robią wrażenie jakichś innych (cieńszych, słabszych, czasem sztywniejszych, czasem bardziej miękkich). Potwierdzeniem tego może być to, że w jednym przypadku (druga instalacja jest teraz poza moim "zasięgiem") zamiennik wymagał wymiany już po 35 kkm, mimo prawidłowej eksploatacji, bez zbędnego obciążania parownika. Natomiast oryginał Lovato przejechał już 85 kkm i jak na razie nie widać jakichś drastycznych zmian. Nie twierdzę, że każdy zamiennik to kicha, ale moim zdaniem lepiej wydać te 30 pln więcej i mieć pewność, że mamy spokój na dłużej.

ja 2 miesiące temu kupiłem oryginał do Lovato i nie narzekam