Czujnik temp cieczy polnez ---> jak podłączyć [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
więc tak jako że stałem sie posiadaczem alu michy , jest tam miejsce na podłaczenie czujnika temp oleju , jedyny czujnik jaki tam podpasował to czujnik temp wody z poloneza , dfa , uno , cc , do wszystkich tych aut jest taki sam
wskaźnik dopadłem z poloneza , tutaj zaczyna sie problem ponieważ nie wiem jak to ma być podłączone zdjęcia wskaźnika poniżej
natomiast z czujnika jest tylko jedno wyjście

Jedno wyjscie na czujniku bo mase bieze z miski tak mi sie wydaje ty tylko plus podlaczasz. tylko czy alu da dobra mase i niewiem czy skala do 130* starczy.

Skoro alumnium był odalej w przewodach to proste ze przewodzi dobrze prad.
Prowadzisz kabel od miski czujnika do wyjscia we wskazniku - ja mam z cc wiec tu niepomoge.
U mnie dodatkowo było wyjscie na plusa i munusa który podłaczyłem z deski.
Czasami jest jeszcze 4 weyjscie na podswietlenie jak np w tych od łady.
Aha to 130 bez sensu bo temp dochodzi i do 140 czesto ... zwłaszcza ze sie scigasz w kjsach .

z tego co pamietam to w 1 miejscu czujnik, a dalej zasilanie - plus i minus gdzies z deski np. jeden kabelek tylko podlaczasz do czujnika, nie ciagniesz nic innego ! u evilone w moim silniku to sie sprawdzilo, jak chcesz to sie odezwij do niego.

a do zwykłej miski ? słyszałem o patencie przec bagnet ... miarke oleju /widizałem nawet na allegro komplet z wskaznikiem ...

Ja mam w zwykłej misce czujnik od poldera, wskaźnik od Łady i temperatura nie przekracza 100 st C. Nie mam w garażu takiego zegara od poldka bo bym sprawdził gdzie + a gdzie sygnał z czujnika

do zwyklej miski - rozwierc korek i wklej czujnik - sprawdzone, dziala
p.s. sprawdz metoda prob i bledow gdzie czujnik gdzie zasilanie - najwyzej dziwnie sie wychyli (za bardzo) i tyle. podlaczaj na lekko rozgrzanym silniku. nam sie tak udalo, pozdrowionka czekam na fotki
p.s.2 Nitro jak tam lancia

[ wiadomość edytowana przez: cypherius dnia 2004-11-14 12:56:48 ]

Hmmmm Lancia...Stoi i czeka na lepsze czasy. Przegniła podłużnica i rusza się lewy kielich. Przygotowuję się do remontu. Teraz kończę naszą mechaniczną pomarańczę

Cytat:
tutaj zaczyna sie problem ponieważ nie wiem jak to ma być podłączone

ja bym to tak podlaczyl ew jak cos bedzie zle to odwrotnie + i mase.