Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DarekOmesia Passat Opoczno | 2004-11-14 18:39:13 Witam
Mam problem ![]() Silnik MV6 Pozdrawiam ![]() |
![]() jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2006-08-20 17:08:57 widzę że przez dwa lata nikt nie podjął się tego tematu , już nie wspomnę o szczegółach których nawet od specjalistów ASO nie można wyciągnąć - generalnie nie dotykają się do tego w zasadzie nawet nie umieją wytłumaczyć wszystkich związanych z tym układem i połączonych innych a związanych z tym "wynalazkiem" podzespołów , no i na innych pokrewnych wątkach forum - też nasi koledzy nie zbyt się popisali ....- - - w zasadzie to moje początki , ale mam nadzieję zagłębić się w tym temacie i być może kiedyś wykażę się ...(może nawet praca doktorska ....hehe) pozdrawiam Jerzy |
ska022 Omega B Caravan Warszawa | 2007-07-14 14:56:33 Od niedawna, po uruchomieniu zimnego silnika, przy lewym kole slychać jakiś odkurzacz (prawdopodobnie pompa wtórnego obiegu powietrza). Trwa to ok 2 min. Wcześniej nie bylo slychac tego dzwieku, czy to moze byc awaria tej pompy czy tak musi już być? |
![]() jaro_alfa Nissan Maxima A34 Bełchatów | 2007-07-16 17:25:34 Taa, fiksuje pompa - wymień. Słychać ją po uruchomieniu silnika, owszem, ale cicho. Trzeba się dokładnie wsłuchać. Jak wyje, to wymień.
U Mariosa kupisz niedrogo. Pzdr Jaro |
Hey OmegaB Częstochowa | 2007-07-17 10:58:35 Obieg powietrza wtórnego? ![]() Co to jest? U mnie ta pompa była odłączona jak juz kupiłem Omegę - wykryłem to przy poszukiwaniu czujnika temp. zewn. - nie wiedziałem do tej pory co to jest. Jakie jest jej zadanie, kiedy pracuje i co jeśli jest wyłączona? |