Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2004-11-15 08:34:42 Witam.
Jak wiadomo moze sie zdarzyc iz parownik po prostu zamarznie( nieodpowiednia ilosc płynu chłodzącego ).Jakie macie sposoby by go odmrozic i pojechac dalej.Zdarzyło mi sie kilka razy i zaczaelem sciagac rózne rurki ktore dochadza do parownika ( te gumowe oczywiście ).Nie wiem czy dobrze robie - moze jest jakis sposób by szybko go odmrozic i spowodowac by goraca woda dotarla tam gdzie trzeba.Jak sobie poradzic w tej sytuacji? Co nalezy zrobic by zbytnio nie rozebrac układu chlodzacego.Moze jest jakis sposób io którym ja nie wiem? Pozdrawiam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Rawuk Miłośnik FSO GD i GD Zakoniczyn | 2004-11-15 08:47:25 Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jesli mysle o tych samych gumowych rurkach co Ty piszesz to tamtedy plynie plyn z ukladu ch., ktory swoja temperatura ogrzewa parownik, Jezeli Ty sciagasz te rurki i tam nie ma plynu to chyba wystarczy go dolac i po chwili bedzie ok. |
![]() telker Polonez 1.5 GLE Warszawa | 2004-11-15 09:05:04 Dokładnie pisze o tych rurkach co dochodzą do parownika.Ale czasami jak doleje plyn to nie bardzo on chce tam leciec.Dopiero jak ktorąs sciagne to on za jakis czas poleci.Czy tamtedy nie musi powietrze zostac przepchane.Ja mysle ze jak sciagne te rurke gumowa od parownika to przepływajaca woda wypchnie powietrze i poplynie woda- płyn.tylko jak dolewałem wody bez zciagnieia tych rurek to nie chciał zaskoczyc i puscic tamtedy goracego plynu.Dobrze robie ze zciagam te rurke czy nie.Ja juz nie wiem.Moze tylko dolewke robic ?Kurcze nie wiem.poozcie jak mozecie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-11-15 11:04:51 ja miałem bogate w emocje przyugody z zamarzającym parownikiem.
Jako, że w ogóle nie jeźdżę na benzynie to radziłem sobie w ten sposób, że polewałem go gorącą wodą. Parownik się rozmrarzał a ja mogłem jechać dalej =) |
marusia sieradz | 2004-11-15 15:40:33 Do CZECZUNA
To chyba ze sobą czajnik woziłeś ![]() |
![]() BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2004-11-15 16:35:09 A swoja droga, to taki maly elektryczny czajnik na 12V to calkiem nie glupi pomysl... ![]() |