| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DIZMO DAEWOO NUBIRA KOMBI ... WARSZAWA-OSTROŁĘKA-SZCZYTNO | 2004-11-15 09:17:18 Witam,
jak to zwykle bywa czasami nasze esperaki odmiawiają posłuszeństwa w najmniej oczekiwanym momencie. Otóż wczoraj jade sobie spokojnie, aż tu nagle silnik zgasł. Stoje sobie, patrze elektryka niby wporzadku, pare razy zakrecilem, a tu nic.Poruszalem okablowaniem, tez nic. W koncu bezradny w takiej sytuacji dzwonie po kumpla i holowanie. Podczss holowania próby odpalenia na rozciąg-moze niepotrzebnie, ale nic do glowy innego mi nie przychodzilo. Stoimy sobie na swiatlach-krece i odpala. Wszystko ok. Zdejmuje hol, jedziemy do mnie na chate, parkuje, zostawiam silnik na chodzie aby akumulator sie troche podladowal. Po chwili zgasl. Sytuacja od poczatku, krece i krece i nic. W koncu sie wkur.em. Poszedlem na chate, poczekalem godzinke, zszedlem, przekrecam kluczyk, a ten chodzi jak zegarek. Rozgrzalem silnik, zgasielm, po chwili znow spróbowałem odpalic i chodzi. WIEC PYTAM-CO JEST GRANE??? Nie mam pojecia co moze mu dolegac, mam silnik 1.8. Moze cos wiecie na ten temat. A jesli nie to prosze o jakies namiary, na jakis warsztat w Wa-wie, który mógłby dojść o co tu chodzi, zalezy mi natym bo jednak robie troche tych kilometrow. Pozdrawiam |
DIZMO DAEWOO NUBIRA KOMBI ... WARSZAWA-OSTROŁĘKA-SZCZYTNO | 2004-11-15 09:58:55 Zobaczę co da sie zrobic, jezeli taka sytuacja sie powtorzy na pewno spróbuję.
Ale i task pewnie bede musial poszukac jakiegos dobrego warsztatu, aby to sprawdzili. Tygodniowo robie ok 1000 km, wiec musze miec sprawne autko. Dzieki za pomoc |
Jac Leganza Warszawa | 2004-11-15 11:17:09 sprawdź też czujnik temperatury silnika...miałem podobny problem..000 km tygodniowo ? to ile masz już przejechane ? |
Jac Leganza Warszawa | 2004-11-15 11:19:24 ups miało być 1000 km oczywiście |
DIZMO DAEWOO NUBIRA KOMBI ... WARSZAWA-OSTROŁĘKA-SZCZYTNO | 2004-11-15 11:24:21 Sprawdze. A autko mam dopiero od wrzesnia, wiec zrobilem dopiero 10000 km. Do tej pory nie zrobil mi takieo numeru.
A ile moze kosztowac taki czujnik? Pozdr. |
DIZMO DAEWOO NUBIRA KOMBI ... WARSZAWA-OSTROŁĘKA-SZCZYTNO | 2004-11-15 11:26:45 zapomnialem-a zrobione 150 000 km.
Autko jest po wymianie koncówek drazkow i amorkow z przodu. mam nadzieje ze w najblizszym czasie nie bedzie wymagalo nakladów fin. |
Jac Leganza Warszawa | 2004-11-15 21:34:46 Czujnik kosztował jak pamiętam ok. 90 zł w daewoo, samochód nie odpalał bo komputer podawał temperature ok. -40 C |
DIZMO DAEWOO NUBIRA KOMBI ... WARSZAWA-OSTROŁĘKA-SZCZYTNO | 2004-11-16 08:53:48 Dzieki za uwagi. Bede musial troche pogrzebac przy czujniku, a jak to nie pomoze to zakrece do Lomzy. Moze akurat sie uda.
Pozdr. |