| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
raffat E34 520i, E39 528i Wrocław | 2004-11-18 02:46:40 ile odlaczony byl akumulator?
jesli dosc dlugo to jest to wina syganlu z komputera. Identyczny objaw mialem w poprednim aucie tyle ze do tego szarpal mi wtedy jeszcze automat. Po ok 30 - 40 odpaleniach komp zapisywal sobie prawdziwe ustawienia i wszystko gralo. Moze masz to samo? Odczekaj troche czasu |
swan78 Suwałki | 2004-11-26 17:18:42 Dzieki za info ale jednak to nie to. Jezdze juz jakis czas po odlaczeniu baterii i obroty dalej sa niskie. |
hz10 BMW Member starachowice | 2004-12-03 19:27:18
|
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-04-22 16:48:58 Jeztom, na szczęście w naszych E30 nie ma tak "mądrych" komputerów i u nas nic się niczego nie uczy. Przez zimę wyciągałem aku parokrotnie czasem na 2 dni bo mnie w domu nie było i nic się nie zmieniło po ponownym włożeniu aku. Jeździł jak jeździł, nic nie falowało. Myślę, że dopiero od E34 zaczęli w BMW cudować z tymi komputerami ![]() |
Buczer (S) BMW Master (Moderator) BMW E-34 520i Gliwice | 2005-04-23 17:28:57 Biem - niewiem jak jest u ciebie w E30, ale ja mam starszą E34 z zasilaniem typu Monotronic. Jak sądzę w E34 też tak jest. Więc to co prawda jest mniej mądry komputer, ale mimo wszystko jest. I też sie będzie musiał uczyć przez jakiś czas ))
Co do mnie to poprostu zapomniałem wpaść tu ponownie i napisać co i jak, bo zaraz po napisaniu posta poszedłem się bawić autkiem. Zrobiłem około 20km i niby było okej wolne obroty podniosły się z 600 do 750 obr/min. Troche się uspokoiłem bo autko jeździ dobrze, silnik pracuje równo itd. Jednak jak poszedłem rano do garażu i jechałem do szkoły to po zapaleniu tak ja zawsze na zimnym obroty pokazały 1100 obr/min i po chwili spadły do 900obr/min i w tej chwili zaczęły falować w granicach od 800 do 1000 - trwało to około 3-5 s i dalej obroty obniżyły się po chwili do 800 i tak zostało. Pojechałem na uczelnie i po 3 godzinach postoju zapaliłem znowu autko i już tego nei było. Czekam do Poniedziałku Zobacze co będzie jak go będe odpała zimny po weekendzie.
Także przychylam sie do wniosku ZYGGiego - w sumie to sam sobie pomyślałem że komp mógł sie zrestartowac tylko zbytnio nie chciało mi się wierzyć że tak szybko. Choć jak wyciagniemy baterie w BIOSIE w PCecie to on też restartuje swoje dane gdzieś po około 15 minutach (tak było w starszych PC - teraz już nie). |