| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KALI1 opel astra GDANSK-DOLNE MIASTO | 2004-11-15 12:19:38 witam .No wiec tak wymiana płynu we wspomaganiu przebiega nastepujaco poniewarz nie ma zadnego korka spustowego wiec odkrecamy wezyk i spuszczamy płyn ze zbiorniczka odpalamy aytko i krecimy kierownica a płyn automatycznie sam sie wylewa pod wpływem cisnienia wypycha płyn na zewnatrz z odkreconego werzyka potem zakrecamy werzyk i nalewamy płyn do zbiorniczka odpalamy autko i krecimy kierownica by odpowietrzyc układ bo nastepuje to automatycznie(nalezy pamietac by wlew był otwarty czyli bez korka po tym jak płyn nam ujdzie do dalszych przewodów i papy dolewamy płynu i zakrecamy korek i jest wszystko si
miłej wymiany robi sie to w granicach 20 min PS. jak byłem w warsztacie to powiedziano mi ze płynu we wspomaganiu sie nie wymienia buhahaha tylko dolewa totalna bzdura ja u siebie wymieniłem |
KALI1 opel astra GDANSK-DOLNE MIASTO | 2004-11-15 12:29:19 a i jeszcze jedno nie dokrecaj za mocno wezyka do zbiorniczka bo jak ja dokreciłem to pekł zbiorniczek i miałem nielada problem |
SONKA Opel Astra F Caravan Grodzisk Mazowiecki | 2004-11-16 06:41:57 Wymieniałam płyn według instrukcji otrzemanych w Październiku.
Znajdziesz je przegladając posty według autora SONKA. Płynu wchodzi niecały litr. Orginalny jest pomarańczowy i mozna go dostać tylko w serwisie. Zato w każdym jednym sklepie mozesz dostać czerwony. Ja taki wlałam i jest O.K. Kup truche więcej płynu do przepłukania instalacji bo umnie zamiast płynu okazało się że jest kisielek więc wlanie nowego bez przepłukania nie wiele by zmieniło. Pozdrawiam SONKA. |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-11-16 07:23:08 co to jest "werzyk" ? |
GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2004-11-16 09:08:14 Dzięki Panowie.
Zrobię to |