Zimowki Barum Polaris 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
wbrew pozorom nie jestem ani przedstawicielem, ani sprzedawca Barumow, co wiecej nie mam nic z oponami do czynienia.
chcialem sie podzielic tylko pozytywnymi uwgami na temat tych oponek, sa na serio niezle. kupielem nowiutkie, jezdze juz przez trzy tygodnie i jestem baaardzo zadowolony, swietne trzymanie, cichutko w srodku i w porownianiu z Pirelli wintersport ktore mialem wczesniej, sa po prostu lepsze!!!

A cena: 20565 r 15 - 280 zl za sztuke, w porownaniu z innymi zachodnimi markami to dosc atrakcyjna

Polecam goraco
Pozdr

a ja jestem uzytkownikiem juz chyba trzeciego kompletu barumow - dwoch letnich i jednego zimowego....

cena OK, wyglad jeszcze bardziej OK.... ale co do glosnosci to bym polemizowal...

nie ma glosnieszych opon na mokrej nawierzchni - gwizdze w calum zakresie od 90 do 150 - pozniej juz silnik zaglusza....

A ja jestem zadowolony z Polarisow.

Jeszcze na sniegu ich przetestowac nie moglem ale na mokrych nawierzchniach naprawde dobrze kleja do drogi.

Jak na razie nie ma dla mnie lepszej marki w tym przedziale cenowym.

Barum = słowacki Michelin z nieco gorszej gumy
ale cena robi swoje lepsze od rodzimych a cena podobna

Ja rowniez jestem zadowolony z barumek uzytkuje juz 3 komplet

Były powodem ciągłego "bicia" na przedniej osi w Zafirze wypierdzieliłem i wstawiłem Klebery...nareszcie spokój..na tyle narazie zistawiłem Barumy..czekam na ich koniec - chyba ostatni sezon. Moim zdaniem są to najgorsze opony zimowe na których jeździłem

co czlowiek to inna opinia,
jednym slowem roznie to bywa
jam zadowolony i innym tez polecam....

pozdr

A czy nie przypadkiem Barum = Slowacki CONTINENTAL?

A ja bardzo gorąco polecam Dębica Frigo Directional. Mój ojciec miał je w Mitsubishi Carisma przez 3 sezony i był bardzo zadowolony. Świetne oponki i niezbyt drogie.

Po pierwsze to dziwnie zachwalasz ta opone skoro masz ja od 3 tyg a jeszcze prawdziwej zimy nie bylo......
Po drugie to zgadzam sie ze Pirelli sa beznadziejne i to nie tylko zimowki.
Po trzecie Debica owszem jest dobra , a bym powiedzial ze nawet bardzo dobra ale tylko i wylacznie na sniegu(ma dobry ciag, przyczepnosc, itd), ale jedz nia po deszczu-zycze wiele szczescia.

zachwalam na podstawie roznicy miedzy tym co mialem wczesniej, a tym co jest teraz, poza tym jestem teraz w Finlandii, gdzie kupilem tez te oponki i id 3 dni moge wypowiedziec sie odnosnie trakcji na sniegu rowniez

rewelacja, oczywiscie to jest ,,tylko'' zimowka, wiekszosc Finow jezdzi teraz na okolcowanych oponach, ale poniewaz ja wracam do kraju juz za 2 tygodnie, wiec nie oplacaloby sie mi ich nabywac

tak czy inaczej jezdzi sie bardzo dobrze rowniez na sniegu, dobra trakcja (trzymaja sie niezle drogi) i rewelacyjne hamowanie, na serio ABS uaktywnia sie zauwazalnie pozniej i ogolnie sa lepsze w hamowaniu na sniegu

to by bylo na tyle
pozdr