| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-11-16 23:19:38 Coby w weckend nie siedzieć w domu zrobiłam objazdówkę po okolicy Chochołowa, Zakopanego, i drugiej strony granicy - Słowacja. I tuż za Chochołowem tzn. już po tamtej stronie na Slowacji obczaiłam(niektórzy z pewnością znają to miejsce) gorące baseny. Miejscowość nazywa się ORAVICE i lezy od granicy jakiś 14 może 16 km. Tak więc z Krakowa do Chochołowa jest kole 80 i kilka kilometrów. A od granicy do Oravice 14-16 km. Wstęp na basen to koszt rzędu 100 koron, do tego w zależności czy się chce , czy też nie wynajmuje się szafkę w kwocie 10 koron i do tego daje sie kaucję za kluczyk(w razie zagubienia go) równą 50 koron, które naturalnie się odbiera po wyjściu z terenu basenów. Baseny są dwa: jeden miał temperaturę około 36 stopni, a drugi prawie 40 stopni - CUDOWNE!!! i jak cieplutko Przy okazji tej wyprawy nieomieszkałam zaliczyć trasy w Tatrach, co prawda nie tak ambitnej jak to zwykle bywa, lecz ze względu na pogodę, która o tej porze jest niestety niepewną wolałam nie folgować. I radością dla mnie było niezmierną, że ludzi na szlakach było maleńko. Natomiast cała gawiedź zaludniła jak to zwykle bywa Krupówki,,,a fujjjjjjjjj. A przez mus chodzenia po nich odkryłam kilka całkiem fajnych knajpek a co za tym idzie przepysznego jedzonka. Oczywiście (czego się spodziewałam, jako Górolka nizinna) zastała mnie w Zakopcu także zima. Naturalnie cześć Polaków w dalszym ciągu jeździła na letnich oponach co oczywiście kończyło się lądowaniem w rowach lub na barkierkach. Ech,,,,ech,,,,,,,,ludziska,,,,,,,,, Ale tak reasumując to pomyślałam sobie, że można byłoby wykombinować taki fajowy i miły zlocik własnie na gorących źródłach, coby dupki pomoczyć i pochichrać się jak to w zwyczaju mamy Więc moi drodzy myślmy o tym i realizujmy pomysły za czas jakiś Pozdrawiam P.S. A może także inne regiony Polski się dołączą? [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2004-11-16 23:23:15 ] [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2004-11-16 23:26:35 ] |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2004-11-16 23:41:13 Kiniusiu ja jak najbardziej przystaję na takową propozycję, znając życie znajdzie się tylko parę osób-chociaż i dla paru warto pojechać PS Fajniutki miałaś weekendzik-ja go nawet nie odczułam (no może pomijając dzień i wieczór moich urodzin-bo ten to odczułam |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-11-17 00:39:06 jasneeeee......Kinga!!...nie pij!!.....co to za nowość ??? temat wlecze się od września jak dobrze pamiętam....mieliśma jechać tam w październku, listopadzie, może pojedziemy w grudniu!!???.......a najlepsze to to, ze tu poruszoną sprawę gorących żródełek...pierwszy raz ruszyła.......KINGA!! Tak czy inaczej .....Ale na 2-3 dni ruszylibyśma z WIELKĄ OCHOTĄ w większej grupie Esperowej Braci ! |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2004-11-17 01:09:39 Ale za to jak dobrze będzie się wygrzewać w ciepłych źródełkach a dookoła śnieg (o ile zima nie wywinie nam kawału) |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-11-17 08:17:08 Bogdan1 jestem trzeźwa jak dzika świnia
[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2004-11-17 11:50:57 ] |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-11-17 10:27:20 Pomysł Kiniusi jest bardzo dobry, ale ja pewnie nie pojadę, ponieważ czasy są teraz dla mnie parszywe i nie będzie mnie stać na taki wypad. Tylko Wam pozazdrościć jeżeli dojdzie do skutku, bo to miejsce zapewne wspaniałe jak i ludzie esperaccy sympatyczni.
Pozdr. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-11-17 11:58:22 Krzychu, przyjdzie czas, że będzie lepiej u Ciebie. A poza tym nie będzie to pierwszy i nie ostatni taki wypad Głowa do GÓRY |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-11-17 13:40:57 Kiniusia, jak na razie wszystko ,,trzymam do góry'' wierząc, że zła passa minie. Pozdr. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-11-17 15:19:23 Super, że "trzymasz w górze" NIe mart się, u mnie też nie jest różowo, ale nie poddaję się.
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-11-17 20:18:08 He he he..OPTYMIŚCI ! Więc trzeba na przekór wszystkiemu złemu.....zadziałać, wyjechać, odprężyć się, zrobić coś co pozwoli się nie zajebać ze stresu....czyli mówiąc krótko urządzić sobie Klubowy wekend z Przyjaciółmi P.S. Kingaaaaa...przecie takiej akuratnej pamięci to ni mom!...nie wiem czy mówiałaś o Beherowce czy innej miejscowości |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2004-11-17 21:34:31
Jasna sprawa ! Temat ciągle aktualny i nawet nie "spada" z czołówki Forum ZLOT na Słowacji !!!!!! |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-11-18 00:06:32 Bogdan, delikatnie ująłes jakie mamy dziś czasy.
Boguś, ależ ja nie mam do CIę żadnego żalu,,,no co TY? Ja liczę i wierzę w to bardzo mocno, że zrobimy zlota na Słowacji
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-11-18 01:52:10 Dobra...w takim razie....w piątek idziemy załatwiać paszport dla Kierownika.....muszę też się zorientować czy moja Kierowniczka ma takowy papier bo może jakimś cudem uda się nam wyjechać w full kompleciku rodzinnym??...B&B+K&K |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-11-18 08:26:36 Super, Superrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!
Załatwiajcie papiery dla Kierownika i pędzimy dupeczki moczyć
|