Problem z inst. antenową Omega A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, na początek może powiem ,że szukałem w archiwalnych postach odpowiedzi na mój problem, ale nic nie znalazłem, więc temat poruszam. Otóż od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Omki A. Mój problem zaczął się po podłączeniu radia do instalacji antenowej. Jakość sygnału z anteny jest prawidłowa do momentu włączenia ogrzewania tylnej szyby. Po włączeniu ogrzewania sygnał praktycznie w 100% zanika - można posłuchać jedynie jednej najsilniejszej stacji, której nadajnik jest w odległości około 5 km. Reszta to jeden wielki szum. Oczywiście po wyłączeniu ogrzewania szyby wszystko wraca do normy. Sprawdzałem na różnych odbiornikach radiowych i zawsze jest to samo. Może ktoś miał taki problem? Czy jest to może związane ze wzmacniaczem na tylnym podszybiu? Podobno jest on jakoś połączony z ogrzewaniem szyby?
Proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam.

Dokładnie tak jest.Mam taką samą antenę ukrytą pod tylna półka(miedzy blachą a tapicerką).Jak włączam ogrzewanie tylnej szyby to sie przerzucam na CD i z głowy Nawet nie próbowałem nigdy nic z tym zrobić.

u mnie sa dwie anteny. w przedniej szybie i w tylnej, wpleciona w ogrzewanie. mimo to nie ma zadnych zaklocen. prawdopodobnie jest cos nie tak z elektryka...